Mi szüksége van az országnak a CEU-ra?
És miért kerül ott egy szemeszter 1.854.000 Forintba?
Ezek a szakok indulnak:
Filozófia
Kisebségpolitika
Környezetpolitika és menedzsment
Közgazdasági elemző
Politikatudomány
Társadalmi nemek tudománya
Történelem
Én meg igazából azt nem értem, hogy ha van rá kereslet és valaki kifizeti, akkor miért ne indulhatna?
Ki vagy te, hogy megszabd, hogy mit lehet és mit nem?
"Ezek a szakok indulnak:
Filozófia
Kisebségpolitika
Közgazdasági elemző
Politikatudomány
Történelem"
Rettenetes...
Mi szüksége van az országnak egyáltalán egyetemekre?
Azokon amúgy is csak mindenféle lipsiskedéseket tanítanak és megroncsák liberálkodással a fijataljainkat.
Tudom fáj egyeseknek, de tanulnak is ott sokan, külföldről is jönnek ide (bérelnek lakást, adót fizetnek még a kenyér után is az itt tanulók) ez mellett pedig egy cikk hogy mennyit is adózik itt a CEU...
"A CEU több mint 5 milliárd forint adót és járulékot fizet a magyar államnak évente, a NAV is rendszeresen vizsgálta, a kormánysajtó most gyanús dolgot talált a gazdálkodásában."
"tanulnak is ott sokan, külföldről is jönnek ide"
Na ugye! Csak idejönnek mindenféle ellenségek, akik nem is Magyarok!
Az egyik az, hogy sok külföldi tanul itt akik itt költik el a más országban megtermelt pénzt. Van egy úgynevezett multiplikátor hatás ami azt jelenti, hogy 1 Ft-nyi külföldi vagy állami eredetű pénz több mint 1 Ft-nyi gazdasági hasznot hoz.
Pl a külföldi bérel egy lakást, akkor a kiadónak lesz pénze kenyeret venni, akkor a péknek lesz pénze játékautót venni a gyerekének stb.
Ráadásul aFilozófia
Kis CEU fizetős egyetem, szóval nem kerül pénzbe az államnak.
Úgyhogy ha beleszámítjuk, hogy kb hány külföldi tanul ott akkor évente több tízmilliárdos gazdasági haszonnal számolhatunk.
Aztán:
"ebségpolitika
Közgazdasági elemző
Politikatudomány
Történelem"
Ezekből a Filozófia , Kisebbségpolitika és a Társadalmi nemek tudománya kivételével mind értelmes szak.
Egyébként meg tisztelettel emlékeztetnék mindenkit, hogy az Emberi Erőforrás miniszterünk név szerint Balog Zoltán teológia szakon végzett.
Aminél nagyobb kamuszak nincs.
Én még olyat is hallottam, hogy vannak ilyen feketebőrű emberek, akik a sok gonoszságtól befeketedtek!
Ők a Sátán szólgái és a Magyarok ellenségei ezt nekem a Pap Úr montaja tenplonyban higgyetek nekem!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!