Szerintetek milyen vezetőre lenne szüksége az országnak?
Lehet sokan hülyének fognak nézni, de szerintem a monarchia a "legjobb" államforma.
Konkrét személy most hirtelen nem tudok mondani, esetleg Károly Róbertet tudnám - tudom kicsit messze nyúltam vissza az időben. Ha van egy király, akit gyerekkora óta uralkodásra nevelnek és van némi befolyása a hatalmi ágak felett, akkor működőképesebb rendszert lehetne létrehozni, mint a mai demokráciák. A korrupciót is ki tudná irtani és nem arról szólna a politika hogyan mocskolják egymást a hazug pártok.
Monarchiának a nemesség is a része, ami kicsit ront a helyzeten.
"Lehet sokan hülyének fognak nézni, de szerintem a monarchia a "legjobb" államforma."
Nem csak lehet.
Azt szoktam mondani, hogy Magyarországnak vagy egy Mátyás király, vagy egy Hitler kéne. A baj az, hogy jelenlegi állapotában csak egy Hitlert érdemelne, az meg nem lenne túl jó. Illetve nem érdemlésről van szó, hanem képességről. A mai Magyarország egy Mátyás király-szintű vezetőt nem tudna követni.
Vona Gábornak volt egy nagyon jó mondata (egyébként nem vagyok jobbikos): "jelenleg sem koronaérett királyjelöltet, sem királyságérett társadalmat nem látok".
A királyság egyébként nem feltétlenül egyszemélyi vezetőt és még nagyobb központosítottságot jelent. A középkorban sok szempontból sokkal kevésbé volt központosított a társadalom, mint ma. Az állam hatásköre sokkal kisebb volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!