Pénzre van szüksége az országnak. El kéne számoltatni a milliomosokat. Szerintetek milyen összegű vagyon után kellene?
Az ilyen bolsevik mentalitás miatt fogom elhagyni az országot. Komolyan, mint az "Őfelsége pincére voltam" c. regényben. Maga milliomos? Annyi évet fog ülni, ahány milliója van.
Persze, _csak_ csalással lehetett ennyit szerezni. Tehát pl a világszerte ismert Mága Zoltán az orrba-szájba hamisította a könyvelést, nyilván. Vagy Andy Vajna, aki sikerfilmek producere volt, ő is sikkasztó.
Kérdező, megkérdezhetem, melyik párttal szimpatizálsz?
Ja, és nem vagyok érintett a kérdésben, - sajnos - csak már a belem kifordul ettől a hozzáállástól, hogy akinek vagyona van, az csalt/lopott/hazudott.
Az ötleted nem rossz, csak túl átgondolatlan. Elszámoltatni nem az összes milliomost kellene, hanem akik tisztességtelenül szerezték a vagyonukat. Pl. privatizációk során, vagy pl. állami vezetőként havi 8-10 milliós fizetésük volt és 100-150 milliós végkielégítésük. De ha belegondolsz, őket védi a mai politikai rendszer. Azért is kerülhettek ilyen közel a tűzhöz.
Sőt, az is nonszensz hogy egy képviselő 1,5 millát keres juttatásokkal együtt, miközben még csak jól sem végzi a munkáját!
De amíg ezek a pártok vannak hatalmon, ne is álmodj arról hogy a saját fajtájukat elszámoltatják.
A 100 milliós határ sem hülyeség, de én inkább afölött vagyonadót vetnék ki. Amolyan extra adóként. Ők meg sem éreznék, mert 100 milla még bankban is 7%-ot kamatozik, ők meg 1-2 milliót adóznának.
Ezek elég sokat hoznának a költségvetésbe. Szerintem.
"Ennél többet csak fekete uton lehet szerezni. "
Attól, hogy nem mindenkinek jön be az élet, még messze nincs igazad.
"Így lenne egy kis bevétel a kormánynak a vagyon elkobzásokból."
Szerintem inkább a minimálbéreseket vizsgáljuk: állítólag lehetetlen megélni belőle. Mégis inkább egyre többen vannak, nem szándékoznak kihalni. Nyilvánvaló, hogy adót csalnak.
Kalergi +1, mindent jól leírtál.
Kedves Kérdező, szerinted mennyi idő alatt vinné ki az országból egy milliomos a cégét és a befektetéseit, ha látná, hogy itt eljárást kezdeményeznek csak azért, "mert ő milliomos, és a vagyonát csak csalás útján szerezhette"? Tippelek: talán fél órájába is beletelne Szlovákiában bejegyezni a cégét. Egy másik tippem az, hogy csak párszázezer munkahelyet és pármilliárd forint adót vesztene így az állam.
"Kedves Kérdező, szerinted mennyi idő alatt vinné ki az országból egy milliomos a cégét és a befektetéseit, ha látná, hogy itt eljárást kezdeményeznek csak azért, "mert ő milliomos, és a vagyonát csak csalás útján szerezhette"?"
Természetesen a vizsgálat megkezdése előtt visszaállítanánk a vasfüggönyt, aláaknáznánk az összes határt és lezárnánk minden repteret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!