Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kiszvarogtatott hírek szerint,...

Kiszvarogtatott hírek szerint, lehetseges az, hogy Orban kötelezőve teszi a hittan oktatasat, valamint a nyugdíjak megadóztatasat?

Figyelt kérdés
2010. jún. 12. 15:46
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
81%

Na, ennyit erről.

Egyébként amit ő mondott jogos. Nézzétek meg mi megy az iskolákban, tanárverések és még bőven lenne mit sorolni, szóval úgy kollektíven megérdemelnék a hittant is, de én azért erős túlzásnak tartanám, az etikával egyet tudok érteni.

2010. jún. 12. 16:09
 12/22 anonim ***** válasza:
57%
Kiváncsi leszek, majd meglátjuk.
2010. jún. 12. 16:10
 13/22 anonim ***** válasza:
57%
A kötelező iskolai etikaoktatás érdekes dolog. Több rokonom és ismerősöm dolgozik oktatásban, és ők is egyetértenek velem abban, hogy a magyar oktatás színvonala rohamosan romlik. Ha berakunk még egy ilyen órát, amiről a gyerekek 3/4-e "lógni" fog, az megint nagyon jót tesz majd ennek a bizonyos színvonalnak.
2010. jún. 12. 16:23
 14/22 anonim ***** válasza:
75%

Igazad lehet, de nem feltétlenül lógnak. Tudod középiskolában még súlyosabb következményei vannak a lógásnak. Másrészről én is úgy gondolom, hogy az oktatás színvonala romlik, de ezt valahogyan meg kell állítani és talán ez egy járható útja lehet a dolognak.

Én tanultam etikát, az szart sem ért, de gondolom akkor magát az etikát, mint tananyagot is módosítják.

2010. jún. 12. 16:26
 15/22 anonim ***** válasza:
73%
Hát tudod 81%, nemrég fejeztem be a középiskolát, és most is első kező információim vannak elég neves intézményekből is. A lázadó diákság nagy része magasról tesz a kemény középiskolai szabályozásokra meg büntetésekre.
2010. jún. 12. 16:33
 16/22 anonim ***** válasza:
75%

Én 3 éve fejeztem be, bár tény, nálunk nem volt divat a lógás, de párhuzamos évfolyamon más oktatási intézményben viszont igen. Elég kemény következményei voltak a szülőkre nézve.

Felsőoktatásban a lógás már nem olyan fogalom, mint középiskolában, egészen más. Középiskolában ezerszer szorosabbak a korlátok, ezért gondolom, hogy célravezető is lehet akár.

2010. jún. 12. 16:34
 17/22 anonim ***** válasza:
75%
Meg tudnád mondani, hogy ki volt a "szivárogtató" ?
2010. jún. 12. 17:13
 18/22 anonim ***** válasza:
50%

A nyugdíjakat miért adóztatná meg? Az állam osztja a nyugdíjat a befizetett adókból, mi értelme lenne innen is adót beszedni? Azért kéne gondolkodni...

Kötelező etika lesz, de ez rá is fér a mai iskolákra. Hittan is jó lenne, de a sok hülye elkezdene nyavalyogni miatta. Régen is volt hittan (lásd: Horthy-korszak), és mégse volt senkinek semmi panasza. Sőt, akkoriban rendkívül magas volt az oktatás színvonala. Persze lehet, hogy van, akinek nem tetszik, hogy nem orkokat akar nevelni az új kormány, hanem gondolkodó embereket, de meg kell szokni, hogy már nem a liberálisok vannak kormányon.

2010. jún. 12. 18:22
 19/22 anonim ***** válasza:
22%

18.22. nyilván még nem élt a Horthy-korszakban! Én viszont igen. Akkor is sokan voltak,akiknek nem teszett a kötelező hittan. De ha lázongtak volna miatta, a csendőrök rövid úton kiverték volna a fejükből a lázadó gondolatokat.

A kötelező hit vagy etika oktatás pedig semmi haszonnal nem járna. Nálunk van egy katolikus ált.iskola és egy ref.gimnázium,ahol kötelező a hitoktatás. A diákok csak az évnyitón-évzárón mennek templomba. Ugyanolyan trágárul beszélnek,drogoznak,isznak,mint akik nem tanulnak hittant. Azt pedig nehezen tudom elképzelni a ami fiatalokról,hogy ha a pap azt mondja,hogy szűzen kössenek házasságot,akkor így is tesznek.

Ami pedig a nyugdíjak megadóztatását illeti: a Fidesztől kitelik. Ahogy az előző kormányzásuk idején az évi 20 %-os emelést azonnal levették évi 5-8 %-ra,akkor most is megtehetik az adóztatást. Csak remélni tudom,hogy MOST nem lesznek ilyen szemetek.

2010. jún. 12. 21:45
 20/22 anonim ***** válasza:
Hol hallotad ezt a hüly'séget?
2010. jún. 12. 23:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!