Titeket zavarna, ha az a gimi ahova jártok, egyházi suli lesz? Vagyis átveszi az egyház, minden ugyan az marad. Csak áhitat meg hittan lenne.
Református gimibe jártam, nem vagyok vallásos (ateista se, "pártatlan" vagyok, katolikusnak kereszteltek). Nem zavart, heti 1 áhitat volt, havi 1 templomba járás, plusz hittan.
Néha előfordul, hogy elkezdek csak úgy magamban egyházi dalokat énekelgetni, illetve, ha összekerül az osztály és kicsit iszogatunk, akkor csak azt énekelünk szinte :D
Kevesebb nem leszel tőle, plusz attól még, hogy nem vagy vallásos nem kell csípőből elítélni mindent és mindenkit aki az, lásd meg a jót benne és kész. Én élveztem :)
Szerintem meg semmi baj nem lenne vele. Ismerek egy csomó gimist, aki a szombathelyi premóba jár ( kat. gimi) és nem agymosottak meg minden. Semmit nem erőltetnek rád. A hittan egyik alapelve, hogy nem lehet erőltetni. ( lehet hogy kötelező lesz hittanra járnod, de a véleményedet megtarthatod, úgy hogy nem fognak piszkálni.
Ja és a hittan nem hülye történetek, hanem a mindennapi életről szól. -Egy hittanos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!