Mi tetszik a szegényeknek annyira a FIDESZ-ben?
Mindenütt azt olvasom, hogy az ország legszegényebb, legelmaradottabb helyein szavaztak a legnagyobb arányban a FIDESZ-re. Megnéztem a valasztas.hu-n sok választókerületi, illetve szavazóköri eredményt, és tényleg ez látszik. Borsodban, Szabolcsban és más szegényebb vidékeken, és ott is leginkább a szegény kis falvakban a legtöbb helyen legalább 60-70 %-kal tarolt a FIDESZ, de voltak 80-90 %-os eredmények is.
Ez azért furcsa, mert pont ezek az emberek nem igen részesültek a FIDESZ "jótéteményeiből", a csökkenő személyi jövedelemadóból, a gyermekek utáni adókedvezményből, a csokból, nem kaptak az elmúlt évek dinamikus béremelkedéseiből sem, mert vagy nincs munkájuk, vagy szakképzetlenként így is, úgy is zéró közeli a fizetésük. Viszont a 10 éve befagyasztott minimálnyugdíj és a családi pótlék, a csökkenő segélyek, a csekély és reálértékben befagyasztott közmunkásbér őket sújtja. A FIDESZ-ről azt hiszem, elmondható, hogy szegényellenes politikát folytat. Akkor mi tetszik benne annyira a pont a szegényeknek?
Úgy vannak vele, mint a hajléktalanok. Legyen vége ennek az országnak, ha már nekik sincs semmi kilátásuk/jövőképük. Mondjuk a kutyáknak sincs jövőképe, ezért is mondták a törökök ránk, hogy gyaúr kutya ;)
Majd egyszer ha lesz esélyünk megfigyelni, hogy egy irtó nagy meteor becsapódik a Földre, a hajléktalanok ugrálnak majd örömükben.
10-esnél a pont.
Én láttam egy videót, és kétféle szavazót emelnék ki (akiknek sajnos ugyanúgy egy szavazatuk van, mint neked, nektek, nekem, bárkinek)
1. "Mi a Viktorra szavazunk, mert kaptunk tőle egy zsák krumplit meg tüzifát"
2. Öregasszony megy szavazni, kezében szorongat egy Orbán fényképet, és azt mondja: "Én nem tudok írni, olvasni, azért hoztam a képet, hogy én rá akarok szavazni"
És ilyenek és hasonlók is beleugatnak az ország sorsába. Ez a szomorú.
Ez nem pont a gazdasági helyzetükön múlik, hanem a Fidesz propagandáján. Már több mint 3 éve tart a Soros-migráns ijesztgetés, ez idő alatt azokhoz az emberekhez is eljutott, akiket egyáltalán nem érdekel a politika.
A szegénység általában összefügg a tanulatlansággal is, könnyebben elhiszik az álhíreket.
A választási kampányban a fidesz nem azt mondta hogy szavazz rá, mert akkor jobb lesz, hanem hogy NE szavazz az ellenzékre, mert akkor rosszabb lesz.
1. A zsák krumpli
2. az ingyen sör / bor miegymás
3. a tüzifa
4. a tízezer forintos ez-az-amaz hozzájárulás.
Nem láttad még a videókat, amiben megkérdezték ezeket az embereket, hogy komolyan eladták-e a szavazatukat a fentebbikért? Érdemes végignézni, de már az elején sírni fogsz kínodban. Meg.Lettek.Véve. Nem arról van szó, hogy tetszene nekik a Fidesz. Szerencsétlen b@rm*k azt se tudják, mi fán terem Orbán meg a Fidesz, sok helyen azt se tudták, hogy tőlük ment a cucc, csak hogy x tűzifáért erre mag arra kell szavazni.
Summa summárum, az igazság az hogy ezt a baloldali szemetet nem kívánjuk vissza és ezért szavazunk inkább a fideszre.
Ennyire egyszerű, és sokan vagyunk akik nem fideszesek, én sem, más sem. Úgyhogy nem kell itt lehurrogni a fidesz szavazókat mert csupán mi vagyunk a jobb oldal szavazói.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!