Mi tetszik a szegényeknek annyira a FIDESZ-ben?
Mindenütt azt olvasom, hogy az ország legszegényebb, legelmaradottabb helyein szavaztak a legnagyobb arányban a FIDESZ-re. Megnéztem a valasztas.hu-n sok választókerületi, illetve szavazóköri eredményt, és tényleg ez látszik. Borsodban, Szabolcsban és más szegényebb vidékeken, és ott is leginkább a szegény kis falvakban a legtöbb helyen legalább 60-70 %-kal tarolt a FIDESZ, de voltak 80-90 %-os eredmények is.
Ez azért furcsa, mert pont ezek az emberek nem igen részesültek a FIDESZ "jótéteményeiből", a csökkenő személyi jövedelemadóból, a gyermekek utáni adókedvezményből, a csokból, nem kaptak az elmúlt évek dinamikus béremelkedéseiből sem, mert vagy nincs munkájuk, vagy szakképzetlenként így is, úgy is zéró közeli a fizetésük. Viszont a 10 éve befagyasztott minimálnyugdíj és a családi pótlék, a csökkenő segélyek, a csekély és reálértékben befagyasztott közmunkásbér őket sújtja. A FIDESZ-ről azt hiszem, elmondható, hogy szegényellenes politikát folytat. Akkor mi tetszik benne annyira a pont a szegényeknek?
#3: "Főleg az ingyenes gyermekétkeztetés"
Ha nagycsaládod van! Nekem egy gyerekem van és elmondom neked fizetünk az étkeztetésért! (Tavaly még oviban is.)
Sok a hülye, ezt aláírom, de szerintem azért nem kell bántani őket mert a saját boldogulásuk fontosabb nekik mint a "big picture". Márpedig a rezsicsökkentés, a közmunka, az étkeztetés, a CSOK, a cigányprobléma, ezek mind-mind fontosabbak a kisembernek mint hogy a Fekete-Győr Andris alkotmányos jogokról meg autokráciáról kiabál valahol a városban. Ezeket még adag rémülettel megfűszerezed, hogyha "bejönnek a migránsok akkor erre mind nem lesz ám pénz!!", és kész is a tökéletes választási recept.
Mi innen Budapestről 4-5-6-7százezres nettókkal meg rózsadombi villákkal könnyen mondjuk hogy leszarjuk a rezsicsökkentést csak takarodna már a Viktor. És az is látszik ebből a választásból hogy amit mi Budapesten erzékelünk és egyáltalán Magyarországból felfogunk az egy buborék és a valóság gyökeresen, és egyúttal szomoróan más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!