Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Elég szar, hogy az egész...

Elég szar, hogy az egész Kanadai magyar kolónia a Jobbikra szavazott és mégis a Fidesz nyert valahogy. Vajon hogyan?

Figyelt kérdés
Én a BME-n végeztem elektromérnökként és kaptam egy jó állást Kanadában. A panelproli feelingből sikerült kiszakadnom és immár az egész családom itt él, még nagyanyám is aki elég demagóg. Abszurd ami a hazámban történik. Az a minimum, hogy új választást írnak ki.
2018. ápr. 12. 01:39
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
39%
Ja, amúgy a Jobbikról azért váltottam mert én pont tudom a nemzeti, meg politikai hovatartozásom. Szélrózsa Gabikával ellentétben. 😂
2018. ápr. 12. 03:00
 12/36 anonim ***** válasza:
61%

Digo drága!

Gyere haza élvezd a magyar oktatást, egészségügyet, minimálbért. A keleti regioba.Utána vedd a felcsuti törpet!

2018. ápr. 12. 03:02
 13/36 anonim ***** válasza:
23%

Szerintem is új választást kellene kiírni. Kanadában. Ha ott annyira erős a Jobbik, talán a kanadai választáson nyernek, ha itt már buktak... Vona Gabi bizotsan szíven elmegy kanadai politikusnak, ha már magyarnak nem jött be. Amúgy honnan a fenéből tudod, kire szavazott kanadai kolónia?

Ajánlott olvasmány:

[link]

2018. ápr. 12. 03:21
 14/36 anonim ***** válasza:
35%
Elektromérnökként itthon sem nehéz kiszakadni a panelproli-feelingből, ha valaki abba született bele.😂 Amúgy pár ezer kanadai szavazat annyit számít, mint harmatos fűben a gyíkpisi. Köszönd meg a kormánynak, hogy egyáltalán szavazhatsz.
2018. ápr. 12. 04:26
 15/36 anonim ***** válasza:
76%

Digo

"Szélrózsa Gabikával"

Igazad van!

A Fidesz vezetésében nincsenek szélrózsák, ők azok a, akik csodálkozva nézik, hogy egy kis szellő hatására az eddig egyik oldalukon álló kémény a másik oldalukra ugrik!

2018. ápr. 12. 05:27
 16/36 Salx Narval ***** válasza:
20%
Nem tudok mást mondani, mint amit már sokszor leírtam nem szabadott volna az ellenzéknek elfogadnia ezt a választási rendszert. Mindenki tudta, hogy úgy van kitalálva az egész, hogy a győztesek megkapják a töredékszavazatokat, (ez természetesen baromi igazságtalan) de ha senki nem tiltakozott ellene amikor még lehetett volna, utólag már nincs mit tenni. A parlamentbe bekerült Fideszes képviselők harmada a listákhoz csatolt töredékszavazatok révén került be, őket nem választotta senki, természetesen ami hozzájuk adódott az az ellenzékiektől levonódott. A Fidesz valószínűleg igazságos választási feltételek mellett is nyert volna csak nem ilyen mértékben. Az ellenzék nagyon elbaltázta a dolgot azzal, hogy a figyelmeztetések ellenére beleállt egy ilyen igazságtalan választásba. A választások előtt kellett volna tiltakozni, tüntetni nem most utólag.
2018. ápr. 12. 05:33
 17/36 anonim ***** válasza:
52%
18#, nem úgy volt, hogy végig azért támogatták az összeborulást, hogy igazságosabb választási rendszer legyen?
2018. ápr. 12. 06:40
 18/36 anonim ***** válasza:
41%

Elèg szar,hogy külföldre nenekült magyarok döntenek külföldről az èn sorsomról!

Nekik hogy tetszene ha innen szavaznèk az ő sorsukról?

Ha màr elmenekültek innen,akkor hagyjanak minket bèkên.

Hàtat fordítottak az orszàgnak,hàtat fordítottak a magyaroknak,de verik a mellüket,hogy magyarok!

Ès mindezek utàn büszkèn szavaznak külföldön èlve a sorsomról.

Menjenek a (p)icsàba!

2018. ápr. 12. 06:41
 19/36 anonim ***** válasza:
44%

Pont hogy az óriàsi előnye àrulkodik a fidesznek arról,hogy csalàs volt!

Túllőttek a célon és ez nagyon feltűnő annak fényében,hogy en is mindenhonnan csak hőbörgő embereket làtok akik nem a fideszre szavaztak.Mindenki értetlenkedik hogy lehet!Az ellenzék nem hülye àtlàtunk a szitàn.Ki fog derülni az igazsàg!!

2018. ápr. 12. 06:46
 20/36 anonim ***** válasza:
58%

Ez a választási rendszer egy két pólusú demokráciában működik " igazságosan ". Például mint amcsiban, ahol vannak a republikánusok és a demokraták. Ott egy egyfordulós választásnál kiderül, hogy egy adott körzetben kinek van nagyobb támogatottsága.

De nálunk, ahol a pártok alig férnek el a választási lapon, és ott kell keresgélni, hogy mégis melyik a nem kamu ellenzéki párt ez a rendszer nem működik.

Például egy 1000 fős választási körzetben simán nyerhetett a fidesz 40%-al ha a fenn maradó 60% " szana-szét " szavazott. Vagyis úgy került ki győztesen, hogy 60% ellene szavazott.

Ezért kellett volna az ellenzéknek megállapodni és minden körzetben csak egy közös jelöltet indítani a fidesz ellen.

Úgy hogy több sebből vérzik az ellenzék hiú ábrándja a kormányváltásról.

A sorosozásra és a migráns kvótára semmilyen válaszuk nem volt.

A valóság tagadástól külön idegrohamot kapok, hogy a migránsokat, migráns kvótát a fidesz találta ki.

Szél Bernadett és Karácsony csak annyit motyogtak halkan, hogy vissza kell térni Európához, meg hogy kötelezettségeink vannak, bla, bla.

Magyarán lefeküdnének Brüsszelnek, köszike.

Summa summárum, ha az ellenzék megtanulja a leckét, és négy év múlva újraszerveződik és lesz egy nagy közös " baloldal", minden választói körzetben egy darab képviselő jelölttel, akkor is csak annak teremtik meg az esélyét, hogy a fidesz egy leváltható párt lesz.

Ja, és fel kell vállalni a " sittre küldjük " orbánékat retorika mellé a " megvédjük az országunkat" üzenetet is. Mert csak így lesznek hitelesek.

2018. ápr. 12. 06:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!