Támogatnád egy magyar Antarktisz-kolónia létrehozását?
Tudtommal még senki sem próbálta kolonizálni a Déli-sarkot, csak kutatókat küldtek oda, ezért mi lehetnénk ott az első telepesek.
A jég alól bányászhatnánk szenet, azzal fűtenénk, a pingvineket be lehetne tanítani halászni stb.
Igen, de a szenet felejtsük már el. Én csak megújulókból gazdálkodnék.
A cél egy nacionalista -liberális mintaállam létrehozása lehetne. Ha jól sikerül, előbb utóbb egész Európa oda menekülne a muszlimok elöl.
"a pingvineket be lehetne tanítani halászni stb"
Ettől kiégtem :D
"Tudtommal még senki sem próbálta kolonizálni a Déli-sarkot, csak kutatókat küldtek oda, ezért mi lehetnénk ott az első telepesek"
Ezt egyelőre tiltja az Antartktisz-egyezmény, amit Magyarország is aláírt. Persze jó kérdés, meddig marad fenn ez az állapot, mert ahogy a technika fejlődik és az erőforrások fogynak, lassan meg fogja érni kitermelni az Antarktiszon található ásványkincseket is.
Antarctic Treaty System egyezmény miatt.
Az egyezményt 47 ország írta alá, ezek közül 28 tanácskozó. Mi a 47-ben benne vagyunk, de emellett még csak tanácskozó ország sem vagyunk.
Az 1. cikkely kimondja, hogy a terület csak békés célokra vehető igénybe, tehát az ott lévő telepesek nem fegyverezhetnék fel magukat.
A
A 7. cikkely többek között kimondja, hogy minden tevékenységet és katonai személyzet érkezését előre be kell jelenteni. Számold ki, ha több ezer magyar telepes odamenne, azt ki támogatná? Katonák békés céllal érkezhetnek, de...
A 10. cikkely szerint az aláíró országok megakadályozhatják (!) ha valamely ország a megegyezéssel ellentétes dolgot tapasztalnak.
A 11. cikkely szerint a felmerülő vitákat a Nemzetközi bíróság tárgyalja.
És többek között az egyezmény tilt minden katonai és gazdasági célú bányászatot. Csak kutatási céllal lehet bányászni.
Nem olyan egyszerű, hogy kitűzöd a piros-fehér-zöld zászlót...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!