Mi lesz, ha a fiatal, értelmiségi, modern, értékteremtő emberek elhagyják az országot?
Figyelt kérdés
És marad az M1, TV2 célcsoport “mezogazdasz”, közmunkások, meg nyugdíjas réteg?2018. ápr. 10. 22:21
21/26 anonim válasza:
#16: És az sem újdonság, hogy egyre több diák tervezi már eleve külföldre az eletet. Persze, nyilván nem mindenkinek jön össze, de nem is kell. A "fele" is elég, hogy egyre jobban megérezze a hiányukat az ország.
22/26 anonim válasza:
#15; "Egy terület üres nem marad." Én ebben nem lennék olyan biztos. Nyugat- Magyarországon élek es itt már a betanított munkástól a mérnökig, sok helyen van hiány. Az ország keleti feléből toborozzák már a munkaerőt az egyszerűbb munkákra is, csak hát, még ők is "tűznek" nyugatabbra, amint lehetőség adódik. Szakembert találni, sokszor csak nagyítóval lehet, bármilyen munkához. És az sem véletlen, hogy sok cég, mar régen bónuszrendszert vezetett be: fizet azért, ha a dolgozóik embereket visznek a céghez. Fejlesztőmérnöktől a folyamatmérnökig, stb. "mindenből" hiány van, sőt volt olyan cég, amely leállította a tervezett bővítést, mert nem látta biztosítottnak a munkaerőt. Az egeszségügyben tapasztalható "lyukakról", mar ne is beszéljünk.
23/26 anonim válasza:
Mindenesetre az is érdekes, hogy aki leírta itt, hogy nem akar elmenni, azt lepontoztátok, és még le is náciztátok (nem akar elmenni = náci wtf???) Én először röhögtem rajta, de aztán rájöttem, hogy ezt aki leírta, tényleg komolyan gondolta. Megértem én az elégedetlenséget is, de ez azért nagyon durván beteges. Főleg olyan emberektől, akik érintettnek érzik magukat, ha értelmiségiekről szól a kérdés. :-)
24/26 anonim válasza:
fiatal, értelmiségi, modern, értékteremtő ember vagyok, és itt maradok. :)
25/26 anonim válasza:
Vigyázni kell ezzel az "itthon maradok" kijelentéssel, mert mindjárt kapod a "náci" minősítést valamelyik fentebb írogató PhD fórumtárstól... :-)
26/26 anonim válasza:
Sajnos nem egy rételmiséginek nevezett emberről (orvos, jogász hallgató) tudom, hogy nyugodt szívvel rászavazott a Fideszre, mert úgy érzik Magyaroszág egy élhető hely, ahol még csak nem is rosszul élnek! Aki akar menjen külföldre, de szerintük ott sincs kolbászból a kerítés, mert a nyugati országok élhetetlenek a migráció miatt!! Svájci ismerős inkább hazajár orvoshoz, mert ott is elvileg ugyanennyit kell várni. Úgy érzik, hogy az emberek nem nagy képben nézik a világot, csak azért mert most pont nem támogatták az ő szakmájukat, nagyban nézve csökkent a munkanélküliség, az államadósság, nőtt a minimálbér stb. Illetve a magyar emberek nem is racionálisan gonodlkodnak, mert mindenki milliókat akar keresni és senki nem elégedett soha semmivel. Erre varrjunk gombot:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!