Most, hogy a Fidesz nyert, a legjobb döntés lenne megszakítani az egyetemi tanulmányaimat és mihamarabb külföldre menni?
Nincs ezeknek ilyen :)
Az a baj tudod több ismerősom vankinn.
Aki nem munkásszállón melózik,és nem olyan gyárban ahol még kaját is tud lopni alig tud megélni.
Egy atlag gyari melos 1800 eurot keres nemetben.
Az alapmegélhetés 1200 euró az ott lakó ismerőseim szerint,akik albit fizetnek.Egyik imserősom hazat akart ott venni 1000 euro csak a hitel torleszto havi szinten.
Ezek azt hiszik ott kolbaszbol van a kerites.
Szerintetek akkor Nemetorszagban miert a Dacia Duster a legnepszerubbuj auto?
Ha ott akkora kanaan van?
Gondolkodjatok mar.Szerintetek miert van az hogy 3-5 evre megy ki max a legtobb magyar? Azert mert addig elvan munkasszallon,osszekapargat a cigany eletmodjaval x osszeget utana hazajon.
Ott hazat nem tudna venni azzal hogy csak csomagol,vagy mosogat
24-es vagyok. Köszi, hogy válaszoltál.
Melyik szakra jelentkeztem, csak hogy írtad a ponthatárt.
Amúgy abban a többi válaszolnak igaza van, hogy attól meg, hogy beígértek dolgokat z ellenzéki pártok, attól még az egyáltalán nem biztos, hogy meg is teszik, sőt...
A Fidesz is ígért szép dolgokat és láthatod, hogy mennyit valóstottak meg.
Szóval ne abból indulj ki, hogy miket ígérnek, mert ígérni bárki tud
Ezen én is gondolkodtam, már csak ez a félév+ az utolsó lenne, de ilyen olyan kérelmekkel elméletileg elvégezhetném, hogy külföldön dolgozok és csak vizsgázni jönnék vissza. Lehet neked is lehetséges. De ez szakfüggő is, hogy mennyire fontos az előadás+gyakorlat ha van. Abban ha nyersen is mondták az előttem szólók igazuk van, hogy semmi szakmával csak betanított munkát (mosogató, mekis stb) végezhetsz, ami minimált keres, de az a minimál többre elég mint idehaza a minimál. Ha a lakhatást okosan oldanád meg akkor meg még félre is tudnál tenni. De azok a munkák nagyon leszívják az ember életerejét és nem lehet sokáig csinálni, így tényleg inkább csak addig jó amíg összeszeded magad, beleszoksz a környezetbe vagy spórolsz annyit, hogy aztán ne kelljen teljesmunkaidőznöd csak részmunkáznod és mellette elmehetsz ott, külföldön egyetemre.... De persze ez sokmindentől függ (melyik ország, kezdőtőke, hajlandóság, talpraesettség stb.)
Esetleg még az erasmust megpróbálhatod vagy egyéb más ösztöndíjat, mert azzal kimehetsz külföldre, esetleg lakhatásra elég amit kapsz és távolról elvégzed az otthoni egyetemedet és külföldön is építhetsz kapcsolatokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!