Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik le szeretnék váltani a...

Akik le szeretnék váltani a Fideszt, tényleg jobbat várnak?

Figyelt kérdés

Csak mert őszintén, tényleg nem értek pár dolgot! :)

- Szerintetek más párt nem lopna? Szerintem mindenki lopna, kicsiben olyasmi, mint a torrent, a toll és egyéb hazavitele munkahelyről stb. Illetve ha több beruházás van, több dologból lehet lopni, így látványos. Az MSZP-SZDSZ alatt alig volt beruházás...

Szerintem mindenki lopna.

- Szerintetek 4 év alatt el lehetne indítani egy komoly fejlődést az egészségügy terén? Van miből több fizetést adni az eü dolgozóinak? Egyébként nyugatról is hallani rossz példákat, hosszú várólistákat, hosszú várakozásokat a rendelőkben, sőt, sokkal drágább tb-t (fizetések arányában is drágábbat) vagy épp a tb alig fedez bármit is...

- OK, nem jó a közmunkaprogram. Ti hogyan oldanátok meg a mélyszegény munkanélküliek helyzetét? Ne kelljen dolgozniuk, mégis kapják meg ugyanazt a segélyt?

- Szerintetek 4 év alatt el lehetne indítani valamit a hajléktalanok ügyében?

- Szerintetek van ma, Magyarországon olyan párt, ami kormányra kerülve megreformálná az oktatást? (Ezt szerintem teljesen meg kellene, ez a poroszos rendszer sehova se vezet...)

- Szerintetek 4 év alatt jelentősen javulna a sulik pénzügyi helyzete? Én végigtanultam 6 évet úgy, hogy se szappan, se vécépapír a gimimben, 2 kormány alatt, de nagyrészt MSZP-SZDSZ. Szerintetek ez javulna 4 év alatt?

Migránsok.

- Szerintetek a többi párt nem engedné be őket?

- Szerintetek az EU nem hozna olyan jogszabályt, ami értelmében az adott migráns csak a számára kijelölt országban kaphat ellátást, lakhatást? Szerintetek ebben az esetben a hozzánk érkezők nem lennének rosszabbak/ugyanolyanok, mint a romák?

2018. ápr. 8. 19:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
61%
Nem rossz az eü?! Voltál te mostanság kórházban? Vagy próbáltál időpontot szerezni bárhova? Hónapokat kell várni egy CT-re, alig vannak gépek, orvosok, nővérek. Akik vannak még azok is durván le vannak terhelve semmi fizetésért cserébe. Amilyen helyzet van a kórházakban nem csoda hogy lelépnek inkább külföldre. Mit tesznek ez ellen? Semmit az égvilágon, mert a migránsok meg a Soros meg a bevándorlás...
2018. ápr. 8. 19:27
 12/22 anonim ***** válasza:
30%
És ha nem tartoznál a szerencsés jól élők közé, hanem mondjuk a létminimum alatt élő 41%-ot gyarapítanád, akkor is az aktuális kormányt szeretnéd hatalomban tartani? Nem, akkor nyilván el bírnál viselni a változatosság kedvéért valaki újat te is. Nézőpont kérdése nyilván. Nem te vagy a világ közepe, a te helyzeted a tiéd, nem tükrözi egy egész országét.
2018. ápr. 8. 19:28
 13/22 A kérdező kommentje:

Rokonommal, aki nevelt, végigcsináltam az eü dolgokat.

Valahol tán jobb?

2018. ápr. 8. 19:35
 14/22 anonim ***** válasza:
61%
13 innen nyugatabbra és északabbra bárhol
2018. ápr. 8. 19:41
 15/22 A kérdező kommentje:

USA-beli ismerősömet nem irigylem.

Egyrészt szerintem nagyon elégedetlenek vagyunk mi magyarok.

Nekünk semmi se tetszik és a szomszéd fűje mindig zöldebb.

Másrészt mélyről indult az ország, így mégis mit várunk?

2018. ápr. 8. 19:55
 16/22 anonim ***** válasza:
12%

8 év alatt nem sikerült európainak maradni. Sok baromságot fel lehet róni az MSZP-SZDSZ korszaknak, de például amikor kétharmaduk volt, volt annyi önmérsékletük, hogy 80%-ra emelték a küszöböt alkotmánymódosítás és sarkalatos törvények esetén. Nem vásárolták fel és használták saját célra az összes médiafelületet. Nem kerestek szalmabábot és használtak göebbels-i időket idéző retorikát.

Emellett számomra személy szerint fontos, hogy a versenysport támogatását nyessék vissza minimumra, soha senkinek eszébe se juthasson olimpiát rendezni, a TAO néven futó pénzmosodát állítsák le és az összes (értsd az összes alatt azt, hogy az évi fél millát sikkasztó megyenyolcas edzőt is) sitteljék le tízmillió rendbeli sikkasztásért és hűtlen kezelésért és az egész lóvét tolják oktatásba és vállalkozásfejlesztésbe.

Távolodunk Európától, pedig vannak teljesen jól használható példák, lásd Észtország vagy Szlovénia. Költeni kell oktatásra meg vissza kell fogni a korrupciót és le lehet hagyni az egész régiót a fenébe.

2018. ápr. 8. 20:03
 17/22 anonim ***** válasza:
Még mélyebről indult országok is elhúztak már melletünk. Van ahol sokkal jobb az eü, konkrét példának itt van a szomszéd Ausztria. Egy rokonom kint él, autóbaleset miatt került be a kórházba nála voltam látogatóban, hát ég és föld a különbség. Nem néhány kis probléma van itthon az eü-vel, alapjaiban katasztrófa. Az egyetlen pozitívum hogy ingyen van (mondjuk ez se pontos, mert TB-t fizetünk), de ettől még nem kéne ennyire színvonaltalannak lennie.
2018. ápr. 8. 20:06
 18/22 anonim ***** válasza:

#17 ausztria nem túl jó példa, mert az egy nagyon gazdag ország.

de amúgy szerintem azzal nem lehet vitázni, hogy nálunk nincsen rendben a fontossági rendszer. milyen család lenne az, aki arra költ, hogy focimeccsere járjon az apuka, amikor nincs pénz taníttatni a gyereke és meggyógyítani a feleséget.

az a baj, hogy a meglévő forrásokat nem jól költjük el. Ha nem lennének források, az is egy más helyzet lenne.

2018. ápr. 8. 20:16
 19/22 anonim ***** válasza:
Azt kérdezte a kedves kérdező, hogy valahol tán jobb-e, csak írtam egy konkrét példát hol valahol azért jobb :D Neten utánaolvasva a legtöbb európai országban jobb a helyzet, de csak Ausztriában láttam személyesen mennyivel jobb. Meg hát ez tényleg a szomszédban van, nem arról van szó hogy akkor Kanadában mennyivel jobb az eü, hanem a fővárostól kb 200 kilóméterre.
2018. ápr. 8. 20:29
 20/22 anonim ***** válasza:
10%
#5 figy, ha neked jó lenne egy nem demokratikus ország, ahol sacc a rendőrséggel és az ügyésséggel irányít a Párt, akkor szerintem nem tudod mit akarsz. nézz szét keleten. lehet te a te lábasod teli lesz, de nagyon rossz hangulatú dolgok ezek, és sokan mennek a darálóba.
2018. ápr. 8. 20:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!