Akik le szeretnék váltani a Fideszt, tényleg jobbat várnak?
Csak mert őszintén, tényleg nem értek pár dolgot! :)
- Szerintetek más párt nem lopna? Szerintem mindenki lopna, kicsiben olyasmi, mint a torrent, a toll és egyéb hazavitele munkahelyről stb. Illetve ha több beruházás van, több dologból lehet lopni, így látványos. Az MSZP-SZDSZ alatt alig volt beruházás...
Szerintem mindenki lopna.
- Szerintetek 4 év alatt el lehetne indítani egy komoly fejlődést az egészségügy terén? Van miből több fizetést adni az eü dolgozóinak? Egyébként nyugatról is hallani rossz példákat, hosszú várólistákat, hosszú várakozásokat a rendelőkben, sőt, sokkal drágább tb-t (fizetések arányában is drágábbat) vagy épp a tb alig fedez bármit is...
- OK, nem jó a közmunkaprogram. Ti hogyan oldanátok meg a mélyszegény munkanélküliek helyzetét? Ne kelljen dolgozniuk, mégis kapják meg ugyanazt a segélyt?
- Szerintetek 4 év alatt el lehetne indítani valamit a hajléktalanok ügyében?
- Szerintetek van ma, Magyarországon olyan párt, ami kormányra kerülve megreformálná az oktatást? (Ezt szerintem teljesen meg kellene, ez a poroszos rendszer sehova se vezet...)
- Szerintetek 4 év alatt jelentősen javulna a sulik pénzügyi helyzete? Én végigtanultam 6 évet úgy, hogy se szappan, se vécépapír a gimimben, 2 kormány alatt, de nagyrészt MSZP-SZDSZ. Szerintetek ez javulna 4 év alatt?
Migránsok.
- Szerintetek a többi párt nem engedné be őket?
- Szerintetek az EU nem hozna olyan jogszabályt, ami értelmében az adott migráns csak a számára kijelölt országban kaphat ellátást, lakhatást? Szerintetek ebben az esetben a hozzánk érkezők nem lennének rosszabbak/ugyanolyanok, mint a romák?
De ha így gondolod, hogy nem számít melyik párt, akkor miért baj, ha le lennének váltva?
Amúgy a legfontosabb az, hogy azért kell menniük, mert nagyon agresszívan elkezdték leépíteni a demokráciát. Megsemmisíteni az ellenzéki sajtót. A választási rendszert átalakítani. Az ügyészséget a fidsezből irányítani. A rendőrséget politikai ügyekben használni.
Meg persze van mérték a lopásban. Ilyet senki nem csinált korábban, mint Viktor Lőrinccel.
ezeken kívül még a hatalmi arrogancia, pökhendiség ami visszataszító.
ha ebből visszavenne Orbán és csapata, akkor számomra akár elfogadható is lenne
Most kíváncsi vagyok konkrét kérdéseimre. :)
Egyrészt a bőrömön nem érzem a demokrácia leépítését, mésrészt kimondom, hogy teszek rá, ha jól élek. Márpedig most jól élek.
Az ország nagy része semelyik állam esetén nem mondhatja ki, hogy jól él.
Én félretenni tudok, a rezsi alacsony, nagyobb igényeim nincsenek.
Nekem hunyt el közeli rokonom mindkét elmúltnyócévben.
A Fidesz alatt beteg rokonom kapott egy fokkal jobb ellátást.
Szerintem amúgy annyira nem rossz az eü, gond meg van máshol is.
Mindenki jobban él nem csak te. Az egész világgazdaság növekedési pályán van.
Csak ha megnézed mi lassabban növekedünk, mint a környező országok.
Nyugaton is lopnak, csak ott jut is a népnek és nem néznek hülyének több millió embert.
4 év alatt már kedvező intézkedéseket lehet hozni az egészségügy terén, ebben azok kételkednek akik eddig sem láttak fejlődést, ami érthető is hisz lopták a pénzeket, amit fejlesztésre, munkaerőre kellett volna fordítani.
A bevándorlásról lehetne vitázni, de alig érzel belőle valami a hétköznapokban, a töröktől ugyanúgy meg veszed a gyrost, meg a péksüteményt nem?
Ez az egész átcsapott gyűlölködésbe, uszításba, amire nem is szabad figyelni, ezt csak a nyugdíjasok és pár középkorú nem fogja fel.
A közmunka engem nem érint mert nem lettem csavargó, szakma nélküli gyík rászorul a gereblyézésre, csikk szedésre, szégyen nem szégyen ez a valóság.
orbán szemétségein még Gyurcsány sem bírt felülkerekedni, szóval elég volt a lehúzásból, vállalni kell az újat, ettől pedig csak a fideSS hívei félnek, azért is hallgatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!