Miért ennyi a fizetése (8,34 M Ft) Simor Andrásnak?
Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke több mint kétszer annyi fizetést kap, mint az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve vezetője, Ben Bernanke, aki egyben a világ egyik legbefolyásosabb pénzügyi szakembere.
Amerikai kollégájának be kell érnie évi 199700 dollárral, vagyis havi 3,8 M FT-nek megfelelő javadalmazással.
(Nem irigy vagyok csak egy kicsit túlzásnak érzem)
A válasz írója 0%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:41
Mert nemvolt ilyen javaslatuk?
Te hol élsz?
A fidesz most terjesztette elő és fogadta el ezt a javaslatot, de a szociknak semmi közük hozzá, szerencsére nemkellet hozzá a szavazatuk:)
12:26
De azért tételezzük fel, hogy te keresel 300e ft-t havonta az meg keres 8millát... azért az se mindegy szerintem! Na de mind1 hagyjuk. Én csak egy komcsi vagyok... pffff!!!
Az tényleg baromság, hogy mindenki keressen ugyanannyit, viszont ez tényleg irreális volt.
A 12 valahanyasnak meg igaza van, ez nem a kommunizmus, ébredjetek fel végre.
Én nem is azt mondtam, hogy mindenki keressen ugyanannyit...
de azért szerintem a 200-500e ft, meg a 8,3m között kurwa nagy a különbség... na de mind1, komcsi vagyok én ezt nem érthetem...
"de azért szerintem a 200-500e ft, meg a 8,3m között kurwa nagy a különbség"
na ja csak a munkakörök követelményei és felelőssége között is k*rva nagy a különbség.
Az ország egyik legfontosabb pénzügyi posztjáról beszélünk, ahova saját érdekünkben a legjobbakat akarjuk - ennek meg ára van, hogy egyrészt a magánszférától el lehessen csábítani az elitet annak ellenére, hogy itt politikai támadásokat is fel kell vállalniuk, és azért is, hogy eszükbe ne juthasson mondjuk saját zsebre játszadozni az árfolyammal.
Innentől kezdve lehet azon lehet vitatkozni, hogy 4, 6 vagy 8 millió lenne-e a legreálisabb, de ez most tipikusan az a poszt, ahol inkább legyen több, és akkor viszont a legjobbakból lehessen válogatni, meg ne jusson eszébe saját zsebre alakítgatni az árfolyamokat, mint hogy legyen kevesebb, és akkor csak a maradékból kapjunk.
Az országnak sokkalta többe kerülne, ha egy kókler ülne ott.
66% tegnap 23:30
Gondolom az alapkamat és az ahhoz tartozó valuta párhuzamba állításával. lol
18:15!
Nem kell feltételezni, mert ez a helyzet. De én csak egy informatikai projektvezető vagyok, ő meg a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Én felelős vagyok 7 ember munkájáért, ő felelős egy országért. Érzed a különbséget?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!