Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ennyi a fizetése (8,34...

Miért ennyi a fizetése (8,34 M Ft) Simor Andrásnak?

Figyelt kérdés

Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke több mint kétszer annyi fizetést kap, mint az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve vezetője, Ben Bernanke, aki egyben a világ egyik legbefolyásosabb pénzügyi szakembere.

Amerikai kollégájának be kell érnie évi 199700 dollárral, vagyis havi 3,8 M FT-nek megfelelő javadalmazással.

(Nem irigy vagyok csak egy kicsit túlzásnak érzem)

[link]

2010. jún. 11. 18:26
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
-.- :) Mint mindig :)
2010. jún. 11. 18:56
 12/32 anonim ***** válasza:
azért ennyi, mert anno az első Fidesz kormány alatt volt az utolsó törvény módosítás ebben a témában, és az akkori törvény alapján ennyi jár - más kérdés, hogy amíg nem voltak nyilvánosak a fizetések, addig nem volt téma, de addig is ugyanaz alapján a törvény alapján számolták ki, hogy mennyi a jegybankelnök fizetése.
2010. jún. 11. 19:00
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

Mert "aprópénzért" senki nem fog a közszférában dolgozni, ha egyébként megkeres 10 milliót a privát szektorban(neki 2 milla az nem éri meg a felhajtást - szerintem.

Én személy szerint keveslem a 2 milliót, azért gondoljunk bele, hogy a Monetáris Tanács határozza meg a monetáris politikát. Egy pilóta is megkeres ennyit.

Hosszú távon ez vagy azt fogja eredményezni hogy vagy egy nagyon karitatív és nagy tudású ember kerül oda(akkor rendben van a 2 millió), vagy ugyanaz lesz mint a kirendelt ügyvédeknél, hogy megcsinálják a "tessék-lássék" munkát és felveszik érte a kis pénzüket.

Ne legyen igazam!

2010. jún. 11. 19:04
 14/32 anonim ***** válasza:
El kell jutni odáig
2010. jún. 11. 21:07
 15/32 A kérdező kommentje:

Tudjátok amikor kérdezte tőle egy riporter, hogy "Drága Simor Úr! Ugyan mondja már meg, hogy a maga bankpolitikájába nem fér bele a hitelesek megvédése? Válasz: Az nem az Ő dolga", (megjegyzem lenne rá lehetősége).

Azért a 8 M -ért segítsen már a szerencsétlen embereken, bár lehet én vagyok a hülye.

2010. jún. 11. 22:33
 16/32 anonim ***** válasza:

Én sem értem.

Jó, a Fidesz úgyis beülteti oda is a saját emberét és kész.

De ha ettől elvonatkoztatunk, és megnézzük hogy kereskedelmi bankoknál a bankvezér mennyit keres ehhez a 2 millió forinthoz, akkor abból lejön, hogy 2 millióért csak a lúzerek vállalják el, akiket rendes bank fel se venne (vagy a protekciósok).

Focis példa:

Ha itt az átlagfizu focistáknak 1 millió, Angliában meg 30, akkor ne lepődjünk meg, hogy szar a focink.

Hasonlóan a bankos példához.

2010. jún. 11. 22:48
 17/32 anonim ***** válasza:
32%

"Drága Simor Úr! Ugyan mondja már meg, hogy a maga bankpolitikájába nem fér bele a hitelesek megvédése? Válasz: Az nem az Ő dolga", (megjegyzem lenne rá lehetősége). "

Mégis milyen lehetősége?

2010. jún. 11. 23:30
 18/32 anonim ***** válasza:
49%
Milyen jó, hogy egyesek keresnek annyit 1 hónap alatt, mint más 3-4 év alatt...... no comment!
2010. jún. 12. 09:56
 19/32 anonim ***** válasza:
66%

Annyira érdekes,hogy az "objektív" jobboldali lapok,elfelejtik hozzá tenni, hogy a külföld (szokás szerint) elismeri Simor András munkáját. A világ 3. legjobb jegybankelnökének választották. Többek között az amerikai jegybankelnököt is megelőzte.

Ha Fidesz annyira irigyli a pénzt,miért nem szavazta meg a szocik javaslatát miszerint állami vezető maximum 2,azaz KETTŐ millió forintot kapjon havonta.

2010. jún. 12. 10:41
 20/32 anonim ***** válasza:

09:56

Szakadjunk el ettől a kommunista dumától. Nem mindenkinek ugyanannyi a fizetése, ezt el kell fogadni. Valaki több pénzt keres, valaki meg kevesebbet. Valaki egy ország sorsáról dönt, valaki meg egy folyosót most fel. Melyikre pozícióra kell jobban megfizetni a szaktudást, a legjobb szakembert? Melyiknek van nagyobb felelősége? Melyik ember munkáján múlik több ember sorsa?

2010. jún. 12. 12:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!