Miért ennyi a fizetése (8,34 M Ft) Simor Andrásnak?
Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke több mint kétszer annyi fizetést kap, mint az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve vezetője, Ben Bernanke, aki egyben a világ egyik legbefolyásosabb pénzügyi szakembere.
Amerikai kollégájának be kell érnie évi 199700 dollárral, vagyis havi 3,8 M FT-nek megfelelő javadalmazással.
(Nem irigy vagyok csak egy kicsit túlzásnak érzem)
Mert "aprópénzért" senki nem fog a közszférában dolgozni, ha egyébként megkeres 10 milliót a privát szektorban(neki 2 milla az nem éri meg a felhajtást - szerintem.
Én személy szerint keveslem a 2 milliót, azért gondoljunk bele, hogy a Monetáris Tanács határozza meg a monetáris politikát. Egy pilóta is megkeres ennyit.
Hosszú távon ez vagy azt fogja eredményezni hogy vagy egy nagyon karitatív és nagy tudású ember kerül oda(akkor rendben van a 2 millió), vagy ugyanaz lesz mint a kirendelt ügyvédeknél, hogy megcsinálják a "tessék-lássék" munkát és felveszik érte a kis pénzüket.
Ne legyen igazam!
Tudjátok amikor kérdezte tőle egy riporter, hogy "Drága Simor Úr! Ugyan mondja már meg, hogy a maga bankpolitikájába nem fér bele a hitelesek megvédése? Válasz: Az nem az Ő dolga", (megjegyzem lenne rá lehetősége).
Azért a 8 M -ért segítsen már a szerencsétlen embereken, bár lehet én vagyok a hülye.
Én sem értem.
Jó, a Fidesz úgyis beülteti oda is a saját emberét és kész.
De ha ettől elvonatkoztatunk, és megnézzük hogy kereskedelmi bankoknál a bankvezér mennyit keres ehhez a 2 millió forinthoz, akkor abból lejön, hogy 2 millióért csak a lúzerek vállalják el, akiket rendes bank fel se venne (vagy a protekciósok).
Focis példa:
Ha itt az átlagfizu focistáknak 1 millió, Angliában meg 30, akkor ne lepődjünk meg, hogy szar a focink.
Hasonlóan a bankos példához.
"Drága Simor Úr! Ugyan mondja már meg, hogy a maga bankpolitikájába nem fér bele a hitelesek megvédése? Válasz: Az nem az Ő dolga", (megjegyzem lenne rá lehetősége). "
Mégis milyen lehetősége?
Annyira érdekes,hogy az "objektív" jobboldali lapok,elfelejtik hozzá tenni, hogy a külföld (szokás szerint) elismeri Simor András munkáját. A világ 3. legjobb jegybankelnökének választották. Többek között az amerikai jegybankelnököt is megelőzte.
Ha Fidesz annyira irigyli a pénzt,miért nem szavazta meg a szocik javaslatát miszerint állami vezető maximum 2,azaz KETTŐ millió forintot kapjon havonta.
09:56
Szakadjunk el ettől a kommunista dumától. Nem mindenkinek ugyanannyi a fizetése, ezt el kell fogadni. Valaki több pénzt keres, valaki meg kevesebbet. Valaki egy ország sorsáról dönt, valaki meg egy folyosót most fel. Melyikre pozícióra kell jobban megfizetni a szaktudást, a legjobb szakembert? Melyiknek van nagyobb felelősége? Melyik ember munkáján múlik több ember sorsa?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!