Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha van nemzeti dohánybolt,...

Ha van nemzeti dohánybolt, akkor miért nem vezették be a nemzeti italboltot is?

Figyelt kérdés

Az alkoholt láthatják, megvehetik a boltokban a gyerekek, de a cigaretta már más? Az alkohol is ugyan olyan káros és ugyan úgy rá lehet szokni.

Nem értem ezt az egészet.

2018. márc. 23. 19:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
mert tönkremennének az éjszakai szórakozó helyek és a kocsmák is
2018. márc. 23. 20:14
 12/18 anonim ***** válasza:
40%
Takarodjon a Fidesz a "Nemzethy" dohány bolt marhaságával együtt!
2018. márc. 23. 20:21
 13/18 anonim ***** válasza:
57%

Na persze. Állami monopóliumba minden élvezeti cikket. Persze csak első körben. Cigi már az. Aztán a pia, azt követné a kávé, majd a tea. Kicsit később az édességek. Nemzeti Csokoládébolt. Csodálatos lenne.

Ezt követné a szórakozóhelyek nemzetivé tétele. Csak nemzeti kocsma. Jaeger, whisky, stb elfelejtve, mert az a liberális nyugat itala, kizárólag "Vitya pálesz" a polcokon, de kizárólag szívószállal, hogy még a piálásnál se felejts el, hogyan szivat a hatalom.

Majd mennek tovább. Nemzeti Diszkó. Jobb esetben hajnal kettőig MR2 Petőfi, afterpartynak Kossuth Rádió.

Majd onnan vinnének a Nemzeti detoxikálóba, ha nagyon szétcsapod magad, és kijózanításnak nézetnének veled M1 híradót.

Remélem a nemzeti játdzadozás helyett április 8 után kapják az EU-s akasztófát.

2018. márc. 23. 20:28
 14/18 A jó édes ***** válasza:

Hát nem tudom - én gyakran járok közintézmények, irodaépületek és nagy céges székházak közelében, de olyat még nem láttam, hogy a dolgozók munkaidőben kislisszannak a hátsó ajtón, hogy meghúzzanak egy feles üveget. Olyat viszont rendszeresen, hogy egyszerre 5-10 fő is kint pózol a hátsó bejáratnál, mint a verebek. Ott alakították ki a céges dohányzóhelyt és ott engedik őket füstölni. Ezek a helyek kb. folyamatosan tele is vannak.

Sőt, tudtommal a rendőr sem büntet meg, ha vezetés közben dohányzol, míg az alkoholfogyasztás legkisebb előjelénél is kipaterolhat a kocsiból és elvihet az örsre véralkohol vizsgálatra, mert zéró tolerancia van.

Hova tovább, külön alkoholos üveg eldobását tiltó táblát sem láttam még - ellenben egy jól otthagyott parázsló cigarettacsikk képes egy egész erdőt lángba borítani nem kis anyagi és természeti kárt okozva.

Olyan recept sincs, ami úgy kezdődik, hogy "Beton Szofival pirítsunk le üvegesre egy fej vöröshagymát".

Szóval kérdés, hogy mire és kire nézve ugyanolyan káros? Mert az bizony egész biztos, hogy más, ezt szerintem kár is vitatni.

2018. márc. 23. 20:28
 15/18 anonim ***** válasza:
56%
"Nemzethy" Trágya boltot nem akar nyitni a Fidesz? Abból termeltek éppen eleget az elmúlt 8 éven.
2018. márc. 23. 20:35
 16/18 anonim ***** válasza:
61%

"Nem ugyanolyan káros és nem szokik rá mindenki, aki iszik. A dohányzás mindenképpen káros..."

Ja, nézd meg mennyi alkoholistát kezelnek, és mennyi dohányost, jóval több az alkoholista, arról nem is beszélve, hogy Én még nem láttam kulturált ivót, csak kötekedő részeget, ha valaki elszív 5 szál cigit még nem láttam hogy kulturálatlanul viselkedett volna pl kötegszik, okádik, stb.

Szóval az alkoholra is ugyanúgy kivetném a megszorításokat, és adókat mint a cigire, ...sőt.

Az alkohol miatt már sok családi perpatvar történt és válás, a cigi miatt még nem halottam volna hogy 2 doboz cigi után agyon verte az asszonyt.

2018. márc. 23. 20:57
 17/18 anonim ***** válasza:
34%
Mert a dohányosokat nem szokták kezelni. Egyszer tüdőrákot kap, utána nem sokkal később bele is döglik. A legtöbb úgy hal meg, hogy nem is diagnosztizáltatja magát, betudja annak, hogy nehezen lélegzik, meg fáj egy kicsit itt-ott. Majdnem 20 évvel alacsonyabb a várható élettartamuk. Az alkoholistáknál a mellékhatások sokkal inkább a kórházba terelik őket: autóbalesetek, szellemi leépülés stb: agyhalottként is lehet vegetálni a kórházban.
2018. márc. 23. 21:22
 18/18 A kérdező kommentje:

Nemzeti csokoládébolt... Jót nevettem. :D

Álszentségnek tartom ezt az egész dohányboltos, illettve cigi törvényeket... Persze részben igazuk van, pl ha nem dohányzok, akkor ne kelljen a vonaton más ember cigifüstjét beszívnom. De akkor miért nem teszne az ellen semmit, hogy 3hete a kettes metrón egy italtól bűzlő, szakadt öltözékű ember tombolt?

2018. márc. 26. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!