Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen társadalmi stabilitás...

Milyen társadalmi stabilitás várható a következő 4 évben, ha valamilyen oknál fogva mégis a libsi média által vizionált baloldali fordulat következne be az áprilisi választáson?

Figyelt kérdés
Annak tükrében, hogy a biztos szavazók kb. 2/3-a jobboldali
2018. márc. 23. 13:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
50%

"a személyes szabadságjogokba belekötve a magántulajdonhoz való jogokat sértve a középosztályra vagyonadót vetne ki."

Hagy ábrándítsalak ki kedves 71%-os válaszoló, de jelenleg is van vagyonadó Magyarországon, csak nem így hívják, például a kocsik után fizetendő teljesítményadó például egy vagyonadó. A kamatadó is a vagyonodat adóztatja.

De jelenleg is minden önkormányzatnak jogában áll kivetni építményadót, telekadót (ez gyakorlatilag ingatlanadó), földadót sőt olyan alapjogaid is csorbulhatnak, ha már ennyire félted őket, hogy te nem fogadhatsz be valakit a házadba rokont vagy ismerőst, ha nem fizetsz utánuk turisztikai adót. Ezek kivetése önkormányzati hatáskör, de a lehetőség jelenleg is nyitva van, ezt néhány éve engedélyezte a regnáló kormánytöbbség. Van olyan község Magyarországon, amelyik kutyaadót vetett ki minden kutya után fizetnie kell a tulajdonosnak. Szóval ha ennyire rettegsz magántulajdonhoz való jogod sérülésétől az sz.r ügy, mert ezt már buktad, az ugyanis ha a lakhelyed önkormányzata úgy dönt bármikor kivethető. Ha csak ezen múlik máris húzhatsz külföldre.

2018. márc. 23. 18:16
 12/13 anonim ***** válasza:
0%

Tudom, és gusztustalan pofátlanságnak tartom. Főleg hogy a balatoni nyaralóba ha meghívom a barátaimat ingyen, azért is adót kell fizetni. De Karácsony még ezen felül is akar egy sokkal durvább összegben vagyonadóztatni. Holott én már minden vagyon után eleve leadózom, ő még ezt is megtoldja.

Jó lenne leváltani a fidesz balos adópolitikáját, de akárhova nézek a politikai palettán mindenütt csak nála még balosabb adóztatási programú pártokat találok.

Már többször felmerült bennem, hogy lelécelek Hollandiába vagy az USA-ba, de azért itthon is szeretek lenni, szeretem ezt az országot, a tájakat, az éghajlatot, az ételeket a borokat, csak ez fránya balos politikai rendszer ne lenne.

2018. márc. 23. 18:23
 13/13 A kérdező kommentje:

Én is alapvetően liberális vagyok.

De a neoliberalizmus egy szélső jobboldali, saját magát baloldalinak hazudó bankárok és globalista tőkések érdekeit képviselő eszme.

2018. márc. 29. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!