Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok, szerintetek is...

Mit gondoltok, szerintetek is a magyar munkavállalói szemlélet kezd hasonlítani a nyugatihoz?

Figyelt kérdés

A rendszerváltás után született generációknak már egészen más a munkavállalói szemlélete, mint az előző generációknál.

Az Y generáció ahol a diplomások aránya ugrásszerűen növekedni kezdett, a növekedés máig tart.

Ennél a generációnál már a nyugatiakhoz hasonló a munkavállalói szemlélete.

Nem az a fontos számára, hogy munkája legyen,hanem,hogy milyen az a munka.Van komoly szakmai büszkesége.Például diplomával nem fog gyárban dolgozni soron.

Nem fog kvalifikációt nem igénylő munkát elvégezni, inkább vár.

Ez nem jelenti azt, hogy lenézi azt, aki soron dolgozik vagy takarít, csak hát az ember nem azért rak diplomát, nem azért fektet bele annyi energiát,pénzt, időt,hogy csak ilyen jusson.

Nyugat-Európában elég régóta ez a szemlélet van.Egy nyugat-európai nem fog mosogatni, polcokat feltölteni vagy gyártósoron dolgozni.

Ha elmegyünk egy gyárlátogatása, biztos feltűnik mindenkinek, hogy a soron csak elvétve látni huszonéveseket, azok is általában diákmunkások, ritka amelyik nem az.

Aztán benézünk a pénzügyre, logisztikai osztályra, beszerzésre, ott meg csak y generációsokat látni szinte.

2018. márc. 16. 13:01
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen, a munkanélküliség csökkenése is ebbe az irányba hatott.
2018. márc. 16. 13:08
 2/5 anonim ***** válasza:
8%

"Nem az a fontos számára, hogy munkája legyen,hanem,hogy milyen az a munka.Van komoly szakmai büszkesége.Például diplomával nem fog gyárban dolgozni soron"

Ez a gond. Ugyanis büfés diplomával meg már normálissal is dunát lehet rekeszteni, de igazi dolgozó szakmunkás az nincsen...

Ez mindössze annyit jelent, hogy a mai diplomásoknak büdös a valódi munka !

2018. márc. 16. 13:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Valóban, a fiatalok nem fognak elmenni rabszolgának a gyársorra fillérekért, sokkal agilisabbak, és pillanatokon belül tovább állnak. Ugyanis találnak másik állást, pláne most a munkaerőhiány közepén.

Az nem igaz, hogy büdös a munka, bár tudom, hogy itt a posztkomcsi régióban a munka = csak a lapátolás, minden más vagy szellemi munka pedig seggvakarás.

2018. márc. 16. 13:19
 4/5 anonim ***** válasza:

Én egyetemistaként mondom, hogy a kérdező szerintem egy olyan személy, aki így akarja magát igazolni, hogy ő egy diplomával többet ér, mint mások.

"Ha elmegyünk egy gyárlátogatása, biztos feltűnik mindenkinek, hogy a soron csak elvétve látni huszonéveseket, azok is általában diákmunkások, ritka amelyik nem az.

Aztán benézünk a pénzügyre, logisztikai osztályra, beszerzésre, ott meg csak y generációsokat látni szinte."

Elmondanád, hogy hol élted te meg ezt, mert én egyáltalán nem ezt tapasztaltam, amikor egy multinacionális cég gyárában dolgoztam.

2018. márc. 16. 13:21
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát, én egy autóipari üzemben dolgozom és nekem sem tűnt fel, hogy csak elvétve lennének huszonévesek soron. És konkrétan az is hülyeség, hogy a pénzügyön, beszerzésen, stb., csak ők lennének, sőt...
2018. márc. 18. 01:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!