A szélsőjobbosok egy része miért keresztény, ha antiszemita?
Nos, Jézust ha jól tudom, maga a szóban forgó nép ölte meg, és többször is írja a Könyv, hogy meg akarták ölni. Jézus a zs*dók ellensége volt, enyhén szólva ellentétes értékrendet képviselt, mint önzetlenség, szeretet, az anyagiasság elvetése, elesettek segítése (ahelyett, hogy pl. még jobban tönkretesszük őket, uzsora, stb.). Jézus ezt mondta egyszer a nevezett népnek:
"Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja."
Tehát fel lehet úgy fogni Jézus,t mint aki nem zsidó volt lélekben, sőt, akár az antiszemitizmust is fel lehet hozni. Isten fia volt, ember... Hogy lett volna zsidó.
Másrészt szerintem (én is szélsőjobbos vagyok, de nem vallásos) Jézus valóban zsidó volt, és egy szó sem igaz abból, amit a vallások tanítanak. Kizárt, hogy igaz legyen ez a két vallás, melyek összefüggenek, mégis ellentétesek, és melyek könyvei tele vannak valótlanságokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!