Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Konzervatív, hazafias magyarok...

Konzervatív, hazafias magyarok! Titeket nem bosszant, hogy sok ember, főleg, fiatalok, akik "hazafiasnak" vallják magukat az anti-amerikanizmusban és a zsidógyűlöletben élik ki magukat?

Figyelt kérdés

Véleményem szerint, aki hazafias, annak a Rákóczi-féle szabadságharc, és 48-as forradalom, és kisebb mértékben Horthy eszméit kéne követnie, ugyanis azok azt a célt szolgálták, hogy Magyarország ne legyen elnyomva egy birodalom által, és mégis békében éljenek benne a különféle etnikumok, valamint racionális, tudományos gondolkozásra alapuljon a vezetés.

Ehelyett, egy csomó helyen olyan emberekbe ütközöm, akik nacionalista, hazafias magyarnak vallják magukat, de Hitlert és Szálasit éltetik, fő témájuk a cigány, zsidó, Amerika gyűlölet, és anti-kapitalisták.

Ezt a dolgot több pontban is nem értem:

1. Ha szereti a hazáját, és azt akarja, hogy független, erős és szabad legyen, akkor miért tisztel olyan történelmi személyeket, akik diktátorok voltak és Magyarországot megszállás alatt tartották? Kétlem, hogy a Szálasi-féle Hungarizmus egy hazafias eszme lenne, mert azt a célt szolgálta, hogy Németország azt csinálhasson velünk, amit akar, miközben elindította a magyar holokausztot, amit Horthynak egy csomó ideig sikerült megfékeznie.

2. Horthy Miklóst nem azért tisztelik, mert gazdasági és politikai bravúrokkal megpróbálta felvirágoztatni a megtépázott országot, hanem mert "sakkban tartotta a zsidókat és a komcsikat"

3. Utálja a franciákat Trianon miatt, pedig a francia eszmék voltak azok, amit megalapozták a 48-as forradalmat, és kétlem, hogy pár bolond trianoni politikussal meg lehetne határozni egy egész nép mentalitását. Ha van egy nép Európában aminek a politikájáról és a mentalitásáról manapság is példát vehetünk, azok a franciák. Náluk még manapság is megvan az "Egyenlőség, szabadság, testvériség!" anélkül, hogy átmenne a dolog túlságosan ódivatú eszmékbe, vagy hardcore-liberalizmusba.

4. Anti-amerikaiság és anti-kapitalizmus: Bár vannak elítélndő dolgok Amerika politikájában, kétségen kívüli az, hogy az amerikai kapitalizmus az az államforma, ami eddig a legvirágzóbbá tudott tenni bármilyen országot. Érteni is kell hozzá, ravasznak is kell lenni, de hosszútávon a kapitalizmus a jelenlegi eszmék közül az egyetlen, ami sikerhez vezet. A másik két alternatíva, a szocializmus, és a harmadik utas megoldás, már többször is bebizonyosodott, hogy sikertelen. Szerintem nem lázadozni kéne a kapitalizmus ellen, hanem megérteni a működését, és TENNI a dolgokért. Merthogy a kapitalista ember nem a sültgalambot várja, hanem küzd a létért, de cserébe meg is lesz a munkája gyümölcse.

Mindent összevetve: Szerintem a hazafiasság nem a náci-szeretetet, a harmadik utas eszméket és a fanatizmust jelenti, és az ilyen dolgok miatt démonizálják a liberális és baloldali gondolkodók a jobboldalt. Nem attól hazafi valaki, hogy gyűlöl és irt másokat, hanem attól, hogy ésszerű dolgokkal próbálja meg felvirágoztatni a hazáját.

2010. jún. 9. 17:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
53%

"Téged elválasztottak a nyugati kultúrától? Szegény."

Engem nem, mert a nyugati határszélen élek, és gondolkodásom inkább a nyugati kultúrához áll közel. Magyarországról beszélek általában, amelynek egyes részein élő honfitársaim mintha nem ugyanabban az országban nőttek volna fel, mint én...

2010. jún. 9. 17:42
 12/20 anonim ***** válasza:
48%
Többé-kevésbé egyet értek veled...
2010. jún. 9. 18:10
 13/20 anonim ***** válasza:
Többnyire egyetértünk, én ilyen embernek tartom magam (igaz a nemzeti-keresztény nálam kimerül abban, hogy a keresztény erkölcsöt követem, nem a hitet). De vannak olyan dolgok amiknek sajnos van alapjuk. Én nem azt mondom, hogy utáljunk minden cigányt, de nem szeretem őket. Nagyon félek tőlük, és ha lehet óvatosan kerülök velük kontaktusba, a tapasztalat tanított meg rá. Tehát szerintem a "cigány utálat" igazából a félelemből, és az igazságtalanságokból fakad (rendőr ismerőstől tudom, hogy sok cigány bűnelkövetőt azért nem kaphatnak el, mert rontaná a statisztikákat). A kapitalizmussal csak részben értek egyet, én azt mondom, hogy az állam igenis szabályozza felül a piacot, ha kell, mert sokszor szükség van rá. Szóval több kéne az ilyen felfogású jobboldaliakból, és nem lenne ennyire "negatívan" megbélyegezve az egész jobboldali közösség.
2010. jún. 9. 18:44
 14/20 anonim ***** válasza:
Sok idejük van az ilyeneknek, akiknek ez a legfontosabb dolog az életükben... Én is utálom az amcsi és az izraeli kormányt (viszont az izraeli civilekkel nincsen bajom, meg úgy a normális egyszerű zsidókkal), a nagy vállalatokat, de nem ezekkel foglalkozom a legtöbbet, de nem ebben élem ki magam, nem lenne életem :D
2010. jún. 9. 18:55
 15/20 anonim ***** válasza:

18:55-s vagyok

"Lámpával kell keresni Magyarországon azt a konzervatív jobboldalit, aki következetesen nemzeti-keresztény, és szereti a hazáját, de közben nem gyűlölködik. Ritka, pedig pont ez lenne a természetes. Ez az egyik olyan jelenség, amely erősen elválaszt minket a nyugati kultúrától."

Hopp, itt vagyok :D Engem így neveltek.

2010. jún. 9. 18:57
 16/20 anonim ***** válasza:
Hazafinak tartom magam,és semmi bajom a zsidókkal és az amerikaiakkal.A hazafiság nem jelent náci-szeretetet ,valóban így van,amiért vannak ilyen emberek is a jobboldaliak között,nem kellene általánositani.
2010. jún. 9. 19:30
 17/20 anonim ***** válasza:
De! Igen. És? Okoskodnak, manapság fiatalok, ez a "cool" stílus számukra, a laza. Sok kis mű májer...
2010. jún. 9. 19:36
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem.Nem tudom mi a baj az usaellenességgel meg az antikapitalizmussal meg a többivel
2010. jún. 9. 20:14
 19/20 A kérdező kommentje:

"Nem tudom mi a baj az usaellenességgel meg az antikapitalizmussal meg a többivel"

Semmi, azt vallják, amit akarnak. De akkor ne azt mondják, ezért nagy hazafik, mert usa meg kapitalista ellenesek. Mondják azt, hogy ők anti-amerikanisták meg anti-kapitalisták. Mert tényleg azok. De nem hazafik.

Akkor hazafik, ha szeretik Magyarországot és támogatják. Az, hogy egy másik ország és egy politikai rendszer ellen vannak, attól még nem hazafik.

2010. jún. 9. 20:35
 20/20 anonim ***** válasza:

Szerintem meg a mai "hazafisághoz" hozzátartozik az antikapitalizmus és a nyugati-ellenesség.

Mint az I és II vh idején az antibolsevizmus, vagy Hunyadi idején az "antitöröközmus".

Szerinted meg nem.Na bumm.

2010. jún. 14. 00:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!