Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sokan élhetnek így az országban?

Sokan élhetnek így az országban?

Figyelt kérdés

Munkatársam most vesz fel hitelt. Tönkrement a kocsijuk, meg kell javítani. Erre nincs pénzük és a lakás hitelt is törleszteni kell, emiatt veszik fel az újat.

Egész életükben dolgoztak, jól fizettek, nem maradtak el, mégsincs annyi pénzük hogy normálisan éljenek. Vajon hányan élhetnek így a fizetések miatt?

2018. márc. 8. 07:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

"Az jobb lenne ha mindenféle külföldi cégek vásárolnák fel a magyar tulajdont? Ami Mészáros tulajdonába kerül az legalább magyar tulajdonban marad, "

Aha, akkor én ellopom a pénztárcádat, de te ne aggódj, mert az attól még magyar tulajdonban marad, örülj neki, hogy nem valami külföldi fószer lopta el!

Az a baj, hogy vannak, akik ezeket a hülyeségeket komolyan is gondolják és dicsekednek vele a neten!

2018. márc. 8. 10:09
 12/16 anonim ***** válasza:

,,Ami Mészáros tulajdonába kerül az legalább magyar tulajdonban marad"

Ami Mészáros tulajdonába kerül az Orbán tulajdona lesz. Lőrinc csak egy trükk, régi bevett szokás a párton belül, hogy nem a saját nevükre vesznek dolgokat, így azok nem kerülnek bele a vagyonnyilatkozatba. Csinálják ezt nagyban és kicsiben is. Nyaktilós Tamás Barnabás, Putnok Fideszes polgármestere esetében is se a budapesti luxus lakás, se az autók az ő nevén vannak, hanem a jelenlegi felesége nevén.

Attól meg mert Mészáros-Orbán megvesz mindent az országban nem lesz jobb élet itthon, mivel nem az ország gazdaságának fejlődését segíti elő, hanem Orbánét.

2018. márc. 8. 10:13
 13/16 anonim ***** válasza:

Szerintem egy lakáshitel mellett autójavításra felvenni egy másik hitelt nagy dőreség volt, bár nem tudom, hogy mekkora hitelről van szó. Tutifix, hogy nem tudtak volna élni autó nélkül? Munkaeszköz, vagy csak kényelmi akármi?

Mert ha csak az utóbbi, és nem arról szól, hogy a mozgássérült hozzátartozót kell szállítani, akkor többnyire nem elengedhetetlen dolog, így viszont önként vállalt felesleges teher és kockázat egy kis kényelemért cserébe.

El is adhatták volna a rossz kocsit, és kaphattak volna érte valamicskét. Igaz, ezt most is megtehetik, és végtörleszthetik az autós hitelt. Jócskán megugorna az életszínvonaluk szerintem, ha nem kéne autós hitelt, biztosítást, üzemeltetést stb. fizetniük a lakáshitel mellett.

Arra sincs garancia, hogy nem történik hamarosan egy újabb romlás a kocsin, vagy nem okoznak balesetet, amiért szintén egy hatalmas költséget fizethetnek. Szerintem elég nagy felelőtlenség. Kitudja, hogy nem betegszik-e le,nem veszti el az állását a fő kenyérkereső, akkor lesznek csak igazi anyagi gondban, és még jól ki is lakoltathatják őket.

2018. márc. 8. 11:11
 14/16 anonim ***** válasza:

Szóval az autó gyakran nem jó anyagi befektetés. Sokan vannak, akiknek nincs megfelelő pénzügyi kultúrájuk, inkább autóra költenek pl. nyugdíj-megtakarítás helyett, aztán csodálkoznak, hogy nem lesz elég a nyugdíj.

Ezzel nem a Fideszt mosom ki, amelyik einstandolta és eltapsolta a nyugdíjfedezetet, hanem csak a jelenlegi helyzet ismeretében állítom, hogy ez van, ehhez kell(ene) alkalmazkodni.

Az illető egész helyzetét ismerve egy jó szakember lehet, hogy tudna olyan segítséget adni, amivel kisebb-nagyobb mértékben talán segíteni tudna.

2018. márc. 8. 11:21
 15/16 anonim ***** válasza:

Nézd, nem akarok cinikus lenni, éltem én is szerény körülmények között, tankoltam ezer forintért a kocsimba - és azért már akkor sem adtak túl sok nyálat.

De aki autót tart, készüljön ilyesmire, legyen félretéve pénze javításra, ne sajnálja a pénzt a karbantartásra, és kössön biztosítást.

Tapasztalatból tudom, hogy sokan tesznek a karbantartásra, akkor költenek a kocsira, mikor megállt. Pl vezérműszíj, ha nem cserélik időben, az már komoly kárt okozhat, nem cserélnek olajat, szűrőket, gyertyákat stb. és ha beüt a baj, csak hápognak ha meglátják a számlát.

2018. márc. 8. 11:55
 16/16 anonim ***** válasza:
90%
Sokan. Eltérő módon, eltérő mértékben, de többnyire maguknak köszönhetik. Ebbe az is beletartozik, hogy esélyük sincs kilépni. Mert ugyan nekik kéne lépni, hiszen helyettük senki se fog, azonban a "lépés" módját tanulni kéne. Ettől a tanulástól azonban ők el vannak zárva. Annyira el, hogy mindezek ellenére se hiszik el, elég sokan vannak ahhoz, hogy megváltoztassák a dolgot. Április elején. Kettő darab iksszel. És minden egyes alkalommal távolabb kerülnek attól, hogy legyen esélyük. Pedig sokszor van, de lám, egyet sem vesznek észre belőle.
2018. márc. 8. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!