Milyen volt megélni a rendszerváltást? Akkoriban az egész országban euforikus hangulat uralkodott?
Igen...
Egyáltalán nem gondoltuk, hogy 2018-ban itt fogunk tartani. Ha valaki ezt mondja nekem a rendszerváltás idején, hogy a következő 30 évben ez lesz, akkor már ott lelépek nyugatra.
A rendszerváltást én visszafogottan fogadtam, akkoriban nem lehetett tudni hogy mi vár ránk, bennem nagy volt a bizonytalanság de azért reménykedtem hogy jobbra fordúl az ország sorsa és így az én és a családom sorsa is, sajnos nem jött be az utóbbi. Nagy csalódás lett ez a rendszerváltás. Azt a tapasztalatot tudtam levonni hogy a munkás emberek érdekét nem képviseli senki, ha egy ember bekerül a parlamentbe hamar bekabzsúl és elkezd saját zsebre dolgozni, erre jó példa a mostani kormány.
Szerintem nem kellett volna ide ez a rendszer váltás, elég lett volna a régi rendszer hibáit kijavítani és egy fiatalos okos kormánnyal fojtatni az országépítést.
"Azt a tapasztalatot tudtam levonni hogy a munkás emberek érdekét nem képviseli senki"
Lehet, hogy nem egymást kellene gyilkolni és feljelentgetni a főnöknek a munkahelyeken, hanem összeállni és együttműködni, hogy jobb legyen az alkalmazottak helyzete?
Ja, hogy akkor nem lehetne azt az egymást cseszegető, szappanopera életet élni, amire a magyar prolinak mindenképpen szüksége van?
14:20! Te beszélsz itt ember? most is csak a prolizásra telik az eszedből, semmirekellő haszontalan emberek gyakran hőzöngenek adnak tanácsokat, de mikor odakerülnek hogy meg kell mutatni a tudást akkor maguk alá sz @ rnak.
Pont olyanok mint orbán.
Felső tagozatos voltam akkoriban, és abból a perspektívából nagyon is euforikusnak tűnt a hangulat. Minket, 12-13 éveseket persze elsősorban az érdekelt, hogy nem kell többé iskolaköpenyt viselni, hogy az orosz tanítást/tanulást egyre kevésbé kell komolyan venni, és nemsokára iskolai szinten bevezetik az angol oktatást.
Az is izgalmas volt - még ha nem is igen értettem, mi történik - amikor az ofőnk matek órán bekapcsolta a tévét, és a Magyar köztársaság kikiáltását néztük október 23-án matekozás helyett.
Nagyon izgalmas volt ez az időszak, aztán ahogy teltek az évek, az akkor sztárolt "forradalmár" úgy vált számomra évről évre egyre ijesztőbb pszichopatává, és a csalódottság is így fokozódott az évek múltával, szerintem a legtöbbünkben.
Az egyetlen bíztató, megható dolog volt 91-ben a tévén látni az utolsó orosz katonákat, ahogy elhagyták az országot.
Különben elég érthetetlen volt, hogy aki fönt pofázott, az maradt fölül, nem váltották le. Undorító volt, hogy a nagy kiszesek elkezdték megkereszteltetni a gyerekeiket, és azon siránkoztak, hogy addig tilos volt templomba járni, és végre szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!