Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg ennyire rossz hely...

Tényleg ennyire rossz hely Magyarország, hogy még a jómódú emberek is elvándorolnak?

Figyelt kérdés

Németországba, Ausztriába, Máltára, USA-ba stb...

Állandóan beszédtéma hogy a fiatalok elmennek a jobb élet reményében, a kilátástalanság elől menekülve. De nem csak ők, jómódú fiatalok, családok, is inkább elmennek, pedig itt is jól élnének. ennyire pocsék hely ez hogy még ők se akarnak maradni?

2018. márc. 5. 19:48
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
16%
ha megnezed az ENSZ hivatalos statisztikait a 2204 ota csatlakozott EU-s tagallamoke es a szomszedos orszagok közül Magyarorszagon a legkisebb a kivandorlas....
2018. márc. 5. 19:52
 2/19 anonim ***** válasza:
18%
Te is bármikor eladhatnád a lakásodat és leköltözhetnél Indiába, ahol vehetnél belőle egy kastélyt. Mégsem teszed.
2018. márc. 5. 19:52
 3/19 anonim ***** válasza:
69%

Alapvetően az a kérdés, hogy mi számít jómódúnak.

Másrészt pedig, én ismerek igazán gazdag embereket, akiknek elegük lett belőle, hogy Magyarországon mekkora féregnek kell ahhoz lenniük, hogy gazdagok lehessenek és azért mentek el. Azt mondták, hogy a környezetüket sem bírták, mert hiába volt sok pénze az ismerősi körüknek, azok is akkora tahó prolik voltak, mint ide Honolulu. Az pedig nem túl kellemes egy kultúrembernek.

2018. márc. 5. 19:53
 4/19 anonim ***** válasza:
8%
A jómódúak akkor vándorolnának el végleg, ha a leadózott vagyont még1x újra vagyonadóztató Karácsony Gergely kerülne hatalomra.
2018. márc. 5. 19:57
 5/19 anonim ***** válasza:
55%

Én pl. simán elmehetnék, de minek? Nekem nincs különösebb bajom az országgal.

Én ha elmegyek, Európából megyek el. Valahogy nagyon vonz a kelet, nem tudom megmagyarázni miért, Kína, Japán, Hong - Kong stb. Nincs még konkrét tervem, amíg élnek a feleségem szülei és az én szüleim, úgysem jöhet szóba, de később elképzelhető, hogy rápróbálok, az igazi kihívás lenne, Ázsiában szerencsét próbálni.

2018. márc. 5. 19:57
 6/19 anonim ***** válasza:
92%

"Nekik jobban smakkol a 73 nemi identitás, meg a párhuzamos társadalmak, akkor hadd menjenek !"

Ja, meg a négyszer akkora fizetés és az emberszámba vevés.

2018. márc. 5. 20:00
 7/19 anonim ***** válasza:
89%

Van aki azért vándorol el, mert alapból meg sem tud élni Magyarországon, mert már egy albérletet sem tud fizetni a helyi bérekből, szobatárssal lakni egy életen át meg elég szar.

Viszont miért ne lehetne olyan is, hogy van aki meg tudna ugyan itt élni, de miért érné be az átlagos szürke élettel amikor élhetne sokkal jobban is? Aki itt jól keres, az külföldön meg piszkosul qrva jól keres. Pl. egy szoftverfejlesztő aki még a budapesti ingatlanárakat is ki tudná fizetni, annak Németországban a fizetése 5000 Euro lenne havi szinten, amiből igen hamar egy nagy BME-je lesz, ha arra gyűjt. Itt Mo.-n meg keresne 350 ezer forintot, amiből 200 ezer elmenne albérletre meg rezsire meg közös költsége, és csak nagyon lassan gyűlne a pénze luxus dolgokra.

Mindenkinek egy élete van, miért élne szarul ha lehetne sokkal jobban is?

2018. márc. 5. 20:33
 8/19 anonim ***** válasza:
86%
BMW-je, bocsi. A BME az egyetem amit elvégzett :D
2018. márc. 5. 20:34
 9/19 anonim ***** válasza:
0%
És kik azok a "jómódúak"? Szerintem kár is komolyan venni amúgy ezt a szöveget.
2018. márc. 5. 20:43
 10/19 anonim ***** válasza:
0%

"BMW-je, bocsi."

Na de milyen? Talán egy 20-éves, lefingott, akár vissza is tekert? ;)

Aki akart kimenni bizonyos okok miatt annak nem hiszem, hogy a bmw volt az elsődleges célja....

Mondjuk azok nem is itt verik a nyálukat leginkább.

Azok abba a kategóriába esnek akiknek csak a szájuk jár. :)

2018. márc. 5. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!