Csak én látom teljesen reménytelennek a magyar társadalmat?
Itt most nem csak a Fidesz leváltásáról van szó, hanem az ideológiáról, amit ők képviselnek és ami rettenetesen mélyen bele van ivódva a magyar társadalomba.
A Jobbik is gyakorlatilag ugyanaz, mint ők és ketten együtt majdnem 80%-ot szereztek a Parlamentben 4 éve.
A maradékot pedig egy gyakorlatilag kádárista csoport uralja és van egy pici zöldpárti jelenlét is.
De ezzel mégis milyen jövőt akarunk? 10-20 év múlva egy nyugdíjasotthon lesz az ország, ami ennyire a múltban van leragadva és ennyire fiatalságellenes.
A Fidesznek sem könnyű, minden rétegnek kell keresnie a kegyeit ha hatalmon akar maradni és mivel már most is nyugdíjas / Kádár gulyáskommunizmusán felnőtt idősödő korosztály van túsúlyban az ő szája-ízük szerint keverik a dolgokat...
Igazából ez a baj, a hatalom megtartása érdekében a társadalomhoz igazodnak és nem iránymutatóak Fideszék
Amúgy az ellenzék mit tudna csinálni? Osztogatni, elherdáli a maradékot meg hajbókolni a külföldi érdekek előtt??? Kiárusítanák az országot és megint menne a jajgatás...
Általában normális országokban a kormány és a politikusok szokták szolgálni a nép érdekeit pártállásuktól függetlenül.
Itt nálunk, a nép szolgálja ki egy felelőtlen kormány fényűzését és dőzsölését, a rokonaik, barátaik meggazdagodását, a haza rovására...
"Általában normális országokban a kormány és a politikusok szokták szolgálni a nép érdekeit pártállásuktól függetlenül."
Igen, ilyen ország pl. Meseország...
Nem csak te. Kevés a fiatal, és azok fele külföldre megy ezen okok miatt (és NEM kalandvágyból).
Magyarország elveszett.
Hogy tudjuk majd megvédeni az országot, ha konkrétan nyugdíjas otthon leszünk?
Magyarország lakossága kb. 35 éve csökken. Tehát még a múlt rendszerben kezdődött. De Nyugaton sem jobb a helyzet általában.
Tudom, tudom, kell a vérfrissítés, jöjjenek a derék szír mérnökök, daliás szudáni fiatalok és meg vagyunk mentve. De ez a piszok rasszista magyar nép...
Nem semmi, ahogy egyesek azon hisztiznek, hogy szerintük ez meg az "mélyen be van ivódva" a magyar társadalomba.
Megértem, hogy te egy szűkebb réteghez tartozol, akibe más dolgok vannak "mélyen beivódva", viszont ez feljogosít-e téged, arra hogy leszóld, és reménytelennek minősítsd a társadalmat?
Tipikus elvakultság, amikor kinyilatkoztat valaki valamit, ami szerinte követendő lenne, és ha az ország népességének jelentős része valami oknál fogva nem azt követi akkor reménytelen a társadalom.
El kéne talán fogadni, hogy nem egyformák az emberek, és vannak a társadalomnak másképp gondolkodó, eltérő véleményű tagjai. A "mindenki hülye, csak én vagyok helikopter" gondolkodás általában visszafelé szokott elsülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!