Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyaroknak (még értelmesnek...

A magyaroknak (még értelmesnek hangzó fiatalembereknek is) miért van ilyen borzalmas szinten az angoltudása?

Figyelt kérdés

Mostanában szoktam a Youtube-on ilyen "Let's play" vidiket nézni, amiben valaki játszik egy videojátékkal és közben kommentálja, hogy mit csinál, ilyesmi.

Az utóbbi időben sok magyar nyelvű ilyen videó is lett, de szinte mindegyikben azzal megy a másfél-két idő fele, hogy a játékos (akik egyébként értelmes max 30-as éveikben járó embereknek tűnnek) fel-alá rohangálnak mint a béna fsz, mert olyan szinten nem tudnak angolul, hogy a játékban felvillanó pár szavas utasításokat nem értik, karakterek beszédeiből annyi foszlányt nem bírnak kibetűznek, hogy megértsék, hogy mit kell csinálni.

Nézegettem már német, finn, meg orosz Let's play vidiket is, azokban érdekes módon kenik-vágják az angolt.

Szerintetek mitől van ez, és hogyan lehetne orvosolni?

2018. febr. 24. 10:41
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
52%

A kérdésekből is láthatod, hogy a magyarok általánosan mennyire beszűkültek és maradiak. Nos, ez meglátszik a nyelvtudáson és az oktatási rendszeren is.

Csak ennyiről van szó.

2018. febr. 24. 11:47
 12/26 anonim ***** válasza:
85%

Én konkrétan a lets playeknek (pewdiepie) köszönhetem, hogy ott tart nyelvtudásom ahol :) munkából kifolyólag rendszeresen kommunikálok angolul, de iskolában sose tanultam a nyelvet.

(bezzeg a németet 9 évig tanultam, annak ellenére egy középfokú nyelvvizsgát se tudnék letenni belőle..)

2018. febr. 24. 11:48
 13/26 anonim ***** válasza:
50%

Az a borzalmas hogy közben pofáznak és nem lehet nézni a gameplayt.

Ezek is csak rosszul sikerült másolatok.

2018. febr. 24. 11:56
 14/26 anonim ***** válasza:
52%
Az cuki lehet, mert pewdiepie-nak jellegzetes akcentusa van, lévén svéd. Az én fiam kb. 14 évesen unta meg a videóit, de nem mindenki érik szellemileg egyformán.😂 Egyébként a gyerek 11.-ben tett felsőfokú angol nyelvvizsgát, a suliban tanulta a nyelvet, és angol nyelvű videókat nézett. Tudományos jellegűeket főleg csillagászatról, filmkritikákat stb.
2018. febr. 24. 11:59
 15/26 anonim ***** válasza:
2018. febr. 24. 12:09
 16/26 A kérdező kommentje:
#15 És még ez a csávó is tud angolul...
2018. febr. 24. 12:12
 17/26 anonim ***** válasza:
78%
Igazából röviden tömören a nyelvoktatásunk a hibás a kialakult helyzetért, mivel mindenhol csak a nyelvtant akarják letolni a diákok torkán, beszélni nem tanítják meg őket. Ha valaki nyelvet akar tanulni, azt manapság az internet segítségével a legegyszerűbb (de persze egy jó magántanár is könnyíthet a tanulásban :) )
2018. febr. 24. 12:15
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Angol nyelvű weboldalak, angol nyelvű YouTube /twitch /bármi csatornák, angol nyelvű filmek és zene. Ha az ember sok időt tölt ilyen környezetben, akkor idővel ráragad a nyelv, a nyelvtan meg jön vele együtt.
2018. febr. 24. 12:18
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem azért rohangál össze vissza mert nem tud angolul, a játékot se érti.

A valódi játékosokat másolják ilyen silány minőségben.

2018. febr. 24. 12:18
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

- Egyrészt Magyarországon jellemzően nem kommunikációs nyelv az angol a hétköznapokban, nem használják és a magyar egyáltalán nem is hasonlít rá.

- Az iskolákban kevés óraszámban tanítják, nem megfelelő módszerekkel, túlságosan csak az írott anyagra, nyelvtani szerkezetekre mennek rá az oktatásban, kevésbé a szóbeli kommunikációra.

- A média is magyar nyelvű, mindent lefordítanak, szinkronizálnak.

Egyébként meg szerintem jelentős fejlődés figyelhető meg a magyarok körében is, egyre többen tanulnak angolul az iskolákban és az internet, internetes videók, filmletöltés, játékok, ismertető leítások miatt is egyre jobban hozzáférnek az itthoni fiatalok is, így ma már könnyebben lehet angol tudást szerezni, mint 20-30-40 éve.

2018. febr. 24. 12:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!