Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A technokrácia mért nem ért...

A technokrácia mért nem ért még el sikereket? Egy elég jól hangzó rendszernek tűnik mi a baj vele?

Figyelt kérdés
2015. aug. 17. 11:15
 1/10 anonim ***** válasza:
Konkrétan mire gondolsz? Melyik technokrata országra, és ott melyik el nem ért sikerre?
2015. aug. 17. 11:16
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam konkrétumra úgy akár melyik re. Csak láttam wikipédián hogy van ilyen ideologia is. Az eszme teccik hogy vezető beosztású, műszaki és gazdasági szakemberek csoportja irányítja egy ország gazdasági életét.
2015. aug. 17. 11:20
 3/10 anonim ***** válasza:
Ami ma legjobban hasonlít hozzá az a szakértői kormány.
2015. aug. 17. 11:30
 4/10 A kérdező kommentje:
de mi a baj ezzel? mért nem is tudunk róla? Nem vólna jobb igazi szakértőkből egy kormány?
2015. aug. 17. 11:40
 5/10 anonim ***** válasza:
90%
2009-ben a Bajnai-kormány ilyesmi volt, és az emberek nagy része elégedett volt velük, csak aztán ő is az MSZP-ből indult (és ha úgy vesszük, újra ott kötött ki), így természetesen az emberek nem szavazták rá.
2015. aug. 17. 11:40
 6/10 anonim válasza:

teccik

?????????????

2015. aug. 17. 12:17
 7/10 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül lenne jobb; a szakértőknek a miniszter alatt van a helye, a politikusoknak felelős döntéseket kell hozniuk, és nem csak szakmia elvek alapján.

Pl. szerintem szakmailag megalapozott lehetne adott szempontból a 65 év felettiek kivégzése, de ez ugye nem lenne jó döntés :)

2015. aug. 17. 12:25
 8/10 A kérdező kommentje:

Pl. szerintem szakmailag megalapozott lehetne adott szempontból a 65 év felettiek kivégzése, de ez ugye nem lenne jó döntés :)

Hát ez hülyeség. Miből gondolod hogy a gazdasági szakemberek felelőtlenek?

2015. aug. 17. 12:26
 9/10 anonim ***** válasza:

A kommunistáknak ez volt a hivatalos programja, kellően technokraták* is voltak, nézd meg, mit sikerült összehozniuk.

*A szó nehezen definiálható, leginkább azt jelenti a gyakorlatban, hogy olyan rendszer, ahol a technológia és annak fejlődése valamint az emberek és azok boldogsága szerepet cserélnek: eszközből céllá, célból eszközzé válnak. (Nézd meg a Star Trekben a Borgot, az ő társadalmuk a tökéletes technokrácia.)

2015. aug. 17. 15:42
 10/10 A kérdező kommentje:
Kezdem fel fogni a hátul ütőit. Aszitem van ennek egy emberségesebb kerete is.
2015. aug. 17. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!