Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A liberálisok hogyan vélekedne...

A liberálisok hogyan vélekednek az abortuszról, eutanáziáról és a halálbüntetésről?

Figyelt kérdés
(A háromnak gyakorlatilag semmi köze egymáshoz, ezzel tisztában vagyok.)
2018. febr. 22. 10:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
11%

(Kérem senki ne ponozzon le a VÉLEMÉNYEMÉRT, akármennyire is szélsőségesnek tűnik. A kérdés szempontjából mindegy, hogy neked tetszik-e vagy sem, a hasznossága vitathatatlan, hiszen a kérdező a VÉLEMÉNYEMRE kíváncsi.)

Abortusz: Engedélyeném utólagosan is kb. 1 éves korig, ha már hasonló értelmi szinten lévő állatokat is le lehet vágni.

Ugyanakkor csak mindkét szülő hozzájárulása mellett engedélyezném.

Eutanázia: Engedélyezném, de nem az orvossal hajtatnám végre, hanem magával a beteggel. Szerintem nem etikus rákényszrteni erre egy orvost. Magatehetlen személy esetén a gyámja tenné meg.

Halálbüntetés: Nincs ellene kifogásom. Évi pár ember esetén nem oszt, nem szoroz, hogy életfogytiglanos vagy kivégzik.

2018. febr. 22. 12:56
 12/22 anonim ***** válasza:

#11: Az abortusznál azért ez kicsit erős. Tudja már eldönteni az illető, hogy akarja-e a gyereket vagy sem. Ha már megszülte, akkor vagy nevelje fel, vagy adja örökbe!

Az eutanáziánál van már erre példa: a páciens egy számítógépet kap, azon végig megy egy kérdéssoron, hogy tudja-e mit csinál, biztos-e benne, stb, majd a gép szépen elindítja az injekciót. Így nem az orvos lelkét terheli a dolog.

2018. febr. 22. 13:25
 13/22 anonim ***** válasza:
84%
Az abortuszon nem valtoztatnék. Az eutanáziát engedélyeznem, ha egyértelmű, hogy nincs esély a beteg a gyógyulásra és csak a az ember kínlódását hosszabbítjuk meg a tiltással. Mondjuk, abban a formában, ahogy előttem már leírták: ne az orvos, hanem maga a beteg legyen a "végrehajtó". A halálbüntetést , kirívó bűnesetek esetében, szintén támogatnám, de nyilván csak akkor, ha megkérdőjelezhetetlen, hogy valóban az elkövető lett elítélve(gondolok itt pl. az USA-beli esetekre, ahol többször évekkel, évtizedekkel a kivégzés után derült ki, hogy nem az elkövetőt ítélték el és végezték ki).
2018. febr. 22. 13:53
 14/22 anonim ***** válasza:
36%

"Az abortusznál azért ez kicsit erős."

Tudom, ez sokaknál kiveri a biztosítékot. De ez a véleményem :)

2018. febr. 22. 14:25
 15/22 anonim ***** válasza:
36%

Abortusz: nyilván engedélyezném, az alkalmazott 3 hónapos határ teljesen rendben van.

Eutanázia: a holland minta tökéletes, egy ember dönthessen az életéről.

Halálbüntetés: soha, semmilyen körülmények között. Az állam és rajta keresztül a társadalom, nem válhat gyilkossá. Jogi nonszensz. A tényleges életfogytiglan is idiotizmus amúgy.

2018. febr. 22. 14:54
 16/22 anonim ***** válasza:
58%

"A tényleges életfogytiglan is idiotizmus amúgy."

És akkor te mit tennél pl azzal, aki sorozatban 25 nőt erőszakolt meg, ölt meg, belezett ki és gyújtott fel?

Adnál neki 20 évet, ahonnan "jó magaviselettel" 5 év után kijönne?

2018. febr. 22. 15:05
 17/22 anonim ***** válasza:
0%

Nem liberálisként írom ezt egy önmagát liberálisnak valló (közben minden csak nem az) személlyel való "ismeretségem" margójára.

Meglett tőle kérdezve támogatja-e az abortuszt a válasza kőkemény nem volt, később arról panaszkodott, hogy már így is túl sok ember van.

Részemről a jelenlegi rendszer rendben van.

Eutanáziáról nem volt szó.

Részemről amit írtak mint pl. a holland módszer teljesen jó.

Halálbüntetésre az volt a válasza, hogy még a legaljadék embernek is joga van a szabadsághoz és az élethez. Később saját kezűleg akart kegyetlen módon kivégezni egy embert csak azért mert vadász.

Részemről tele vannak a börtönök ezeket az átlagember pénzéből tartják el ráadásul egyes esetekben még bátorítva is vannak. Én már a szándékos gyilkosokat is halálra ítélném.

2018. febr. 22. 15:29
 18/22 anonim ***** válasza:
34%

"csak azért mert vadász. "

Pedig ez a leggusztustalanabb dolog a világon.

Élvezetből ölni.

2018. febr. 22. 15:49
 19/22 anonim ***** válasza:

"nyilván csak akkor, ha megkérdőjelezhetetlen, hogy valóban az elkövető lett elítélve(gondolok itt pl. az USA-beli esetekre, ahol többször évekkel, évtizedekkel a kivégzés után derült ki, hogy nem az elkövetőt ítélték el és végezték ki)."

Ilyen nem létezik, minden ítélet sziklaszilárd mikor megszületik, nincs olyan hogy a bíró azt mondja, jó ez meg ez az ítélet, de nem sziklaszilárd ezért csak életfogyt a bünti. Ha támogatod a halálbüntetést elfogadod az ártatlanok halálát is, ami nem is olyan könnyű ha belegondolsz, hogy éppenséggel te vagy bármelyik szeretted lehet a következő tévedés halálos áldozata.

Mikor ezekről az esetekről készült dokumentumfilmeket nézem amúgy mindig megdöbbent, hogy néha a hibázó rendőrök, ügyészek, esküdtek mennyire ragaszkodnak még a totálisan egyértelmű hibás ítélet ellenére is szégyenükben ahhoz, hogy ők akkor is tudják, hogy XY csinálta. Csak hogy ne kelljen maguknak beismerni.

2018. febr. 22. 16:12
 20/22 anonim ***** válasza:

Abortusz: támogatom, de inkább tegyenek meg mindent azért, hogy ne ez legyen megoldás. Felvilágosítás, fogamzásgátlás legyen könnyen elérhető. És ha csak nem veszélyeztet egészséget, szerintem igenis kérjék meg az árát, hátha ez is segít egy kicsit a felelős gondolkodásban (vagy több "eltűnt" illetve állami gondozásba adott gyerek lesz. Szóval ez kétélű dolog.

Eutanázia: támogatom, de csak a beteg saját kérésére, amit az orvos is támogat. A kómában fekvő betegekre meg talán valami időkorlát kellene (szerencsére nem voltam ilyen helyzetben, úgyhogy nem tudom mennyi. Egy hónap? Kettő? Fél év?)

Halálbüntetés: ellenzem, nekem nem éri meeg kivégezni 9 embert jogosan, ha mellé van 1 akit később felmentenének.

2018. febr. 23. 08:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!