Meghalnál a hazáért ha kellene?
ma olyan szinten van a technika hogy egy átlag ember élete hogy fog egy puskát és lövöldözik sz*rt sem ér
ma már a légvédlem a drónok olyan tömegeket pusztíthatnak el hogy felesleges puskával rohangászni
régen pedig az életbenmaradás a család védelme miatt ha nem akartál másnap meghalni muszáj volt harcolni
viszont ez a mai technika mellett nem ér semmit azonnal megölek egy várost ha akarnak
"Érdekes, ez nagyon sokat változott az évszázadok alatt."
Igen, tényleg tök érdekes, hogy már nem 900-ban élünk, hanem 2018-ban.
Nahát, mik vannak...
Már alapból az is érdekes kérdés, hogy anno az őseink mennyire haltak a hazáért. A háborúk egy része pusztán politikai belháború volt egyes rendetlenkedő földes úr ellen. Most akkor ezeknek a háborúknak a halottai a hazáért haltak meg?
Szerintem nem...
Vagy akiket agyon lőttek a Don-kanyarban...mi támadtunk, mert egy másik ország ezt kérte tőlünk...
Amúgy nem halnék meg érte és úgy gondolom, hogy a mai világban senkinek nem is kell...
Nono, jobbágy! Az országgal együtt téged is megvettek! A tulajdonukba tartozol, azt csinálod, amit mondanak neked!
Nincs az a pénz...
Van egy mondásom, miszerint ezért itt (de másért, máshol se) nem, hogy vért, még verejtéket sem!!! A sok mellét verő hazafival szemben, aki állítják, hogy így úgy amúgy..., de az első rémhírre farkukat maguk alá csapva menekülnének, én nyíltan kijelentem, és vállalom, ha "helyzet állna elő", garantáltan benne lennék az első százban, aki úgy húz el innen, hogy annyit se mond, hogy fapapucs, vagy hogy "kabbe gyíkok, én leléptem". Ez nem haza, ez egy ország a sok közül. Nekem a "hazám" mint olyan, az a Föld nevű bolygó, ember vagyok, mint ahogy bárki más Homo Sapiens a bolygón. Ez a nemzetesdi, haza blabla stb egy civilizációs tévút, mesterségesen húzott határok illeve generált problémák (pl vallás, politika, nézetek) osztják meg ezt a cirka 7 milliárd embert, akikről a tudomány jelen állása szerint úgy tudjuk, hogy az univerzum egyetlen értelmes, technikai civilizációt létrehozni képes faja. Valahogy ezzel már le kéne számolni, de az én életemben ez sajnos nem fog megvalósulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!