Meghalnál a hazáért, mint Petőfiék vagy a többi régi?
Biztos hogy nem, még ha Amerikai lennék, akkor sem én volnék a hazáért, elvégre azért választják meg a nagyon okos embereket hogy a valóságban Ők legyenek a polgárokért, de sajnos csak papíron van így mint itthon is.
Ez lehet önző válasznak tűnik, de úgy gondolom az én életem is ér annyit 25 évesen mint egy most születő gyereké, ember-ember nincs különbség. Másrészt mit értek el Petőfiék, ahhoz képest hogy halállal kellett fizetniük, nem túl sokat.
Egy halál meg túl nagy áldozat általánosságban, azért hogy más éljen.
Pár dolog amit szívesebben csinálnék ( leszögezném, hogy nem csak Magyarország esetében, hanem az egész hülye háborusdival kapcsolatban) :
-Sajtreszelővel önkielégítést végezni
-Freddy Kruegertől prosztata vizsgálatot kérni
-Megnézni a született feleségek összes epizódját szünetmentesen, lengyelül
-orális szexet létesíteni egy vacogó cápával
-Sárga hóbol hóembert építeni
-Másnaposan és meztelenül felébredni Rocco Siefrid mellett
-Beragadni egy egész hétvégére egy liftbe, amiben nem szól más csak Eiffel65-től a Blue
-Megnézni a Szerelmünk lapjait egy tucat náthás nő társaságában...lengyelül
-Stb.
Először is nem.
Ha valaki igent mond/ír gondolja át, hogy a hazáért halna meg vagy valami Orbán/Hitler féle őrültért, ak eldöntötte, hogy most háború lesz és ennyi.
Soha az életben.
Először talán a "haza" tegyen valamit értem, nem kell meghalni, csak viszonylag elviselhető életkörülményeket teremteni az embereknek.
Szép és hazafias dolog meghalni a Hazáért.
Az ország(ok) vezetője/vezetői el is várják ezt.
Még az olyan dicsőített vezetők is, mint Rákóczi, Kossuth.
(Harag és részrehajlás nélkül: Kossuth egyik nagy problémája volt, hogy idős korára melyik new yorki házát adja el, életminősége javítása érdekében...)
.
A Hazáért élni, dolgozni kell, adott esetben pedig elérni azt, hogy az 'ellenség' polgárai közül minnél többen legyenek hősi halottak az ő hazájukért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!