Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Politikai irányú végzettség...

Politikai irányú végzettség nélkül van mód arra, hogy befolyásom legyen a helyi politikára?

Figyelt kérdés
Én egy kb. 5000 fős településen élek gyerekkorom óta, viszont itt kicsiben is eléggé szembetűnő a legkisebb anyagi támogatások elherdálása, hogy felelőtlen a vezetőség, nem igazán vannak képben a dolgokkal. Én pedig egy elég jó "beszélőkével" vagyok megáldva, szerintem sokkal jobbal mint a politikusok egy jó része. Az lenne a kérdésem, hogy települési szinten be tudnék valahogy kerülni ilyen körökbe? 23/F
2018. febr. 14. 19:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ehhez semmilyen végzettség nem kell, csak az számít, hogy kivel vagy jóban. Ha jól tudom, Viktorunknak még van 2 eladó sorban lévő lánya. Ha befűzöd valamelyiket, akkor a közvilágítást már egész biztos rád bízzák a településen, sőt talán az egész országban is...Az első számú vő gondoskodott róla, hogy a következő vejeknek legyen mit helyrehozni.
2018. febr. 14. 19:16
 2/7 A kérdező kommentje:
Ez mondjuk igaz! :D Bár jobban örülnék ha valóban kiérdemelném, csak az által, hogy tényleg rendet szeretnék tenni, legalább ott ahol nekem azt szabad.. Gazdag családban nőttem fel, nem azzal foglalkoznék hogy ne menjen a szökőkút, hogy helyette legyen egy jó kis medencém, az biztos.. :DD
2018. febr. 14. 19:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Mi a francért kellene politikai irányú (politológiára gondolsz?) végzettség?

Sőt, technikailag semmilyen végzettség nem kell.

2018. febr. 14. 19:54
 4/7 anonim ***** válasza:

"csak az által, hogy tényleg rendet szeretnék tenni"

Hidd el a mostani politikusok nem kis része ugyanígy vágott bele, csak hát aki valóban rendet akar tenni, azt nem sokáig tűrik meg a politikában, így az ilyen embereknek hamar elveszik a kedvét attól, hogy ezt tényleg megcsinálják ,vagy így, vagy úgy...Aztán vagy visszavonulnak, vagy ők is beállnak a mézes bödön köré, hogy jól megtömjék magukat.

2018. febr. 14. 20:01
 5/7 anonim ***** válasza:

Ahhoz hogy ma Magyarországon politikus bármilyen szintű legyél, két dolog kell: magyar állampolgárság és legyél 18 évnél idősebb. Ezzel bármilyen politikus lehetsz: országgyűlési képviselő, miniszterelnök, miniszter vagy épp "kicsiben" polgármester, önkormányzati képviselő, stb. Na jó, nem bármilyen, köztársasági elnök csak 35 évnél idősebb ember lehet. De minden más lehetsz.

Akár függetlenként is, akár függetlenként egy párt támogatásával vagy akár párttagként is.

2018. febr. 14. 20:41
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! :D Igen, elsősorban mondjuk politológiára gondoltam.
2018. febr. 14. 20:52
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Akár az országos politikába is be lehet kerülni, bármiféle politikai irányú végzettség nélkül. Helyi szinten meg aztán végképp.
2018. febr. 14. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!