Egyetértetek, hogy családi pótlék helyett jobb lenne a családi adókedvezmény kiterjesztése?
A családi pótlék azért rossz, mert vannak, akik visszaélnek vele és mert alanyi jogon jár, nem kell érte semmit tenni, csak gyerekeket szülni.
Családi adókedvezménynél más a helyzet.
Szerintem a CSP-t meg kellene szüntetni és a családi adókedvezményt ne csak az apa vagy anya vehesse igénybe,hanem mindkettő.
Illetve, a GYES összegét kellene még 3x akkora növelni, mint most.
Ez lecsökkentené a visszaéléseket.
A családi adókedvezmény egy igazságtalan támogatási rendszer,mert azt segélyezi,akinek több van.
Tehát,ahol havi 1 milliót keres apuka bruttóban,ott 3 gyerek után egy kanyi adót nem fizet az államnak.
Ellenben használja az oktatást,egészségügyet 3 gyerekkel.
Közben mondjuk van egy felesége,aki minimálbérre van bejelentve és ez után adózik.
Így az 5 tagú család,aki használ mindent,csak egy minimálbéres fizu után fizet adót.
A többit mások dobják össze.
Pont fordítva kellene,aki minimálbéresként vállal akár 1 gyereket is,annak kellene 100%-os adókedvezményt adni,nem pedig annak aki több százezreket visz haza.
Amúgy nagyon káros gondolkodás,hogy szociális rendszert olyanokra költsük,akik nem is szorulnak semmire.
Akinek 500 ezres fizuja van,annak családi pótlékot sem adnék!Tartsa el a családját önerőből!Megteheti!
Meglepően fantáziátlan vagy pufajkás, például számlákkal lehetne igazolni, akinek fontos, hogy kapja a pénzt, az majd számlát kér mondjuk a gyerek buszbérletéről, ha beteg a gyógyszeréről, vagy egy új pizsamáról is, ha nem kell a pénz, akkor nem is kell igazolja, nem is kapja.
Mi ebben az olyan ördöngösség, ja tudom az, hogy így tényleg a gyerek járna jól a dologgal, és nem apuka meg anyuka venné magának a méregdrága cuccokat a gyerek után járó adókedvezményből mint most.
Jelenleg az van, hogy bemondásra csak úgy ajándékként a gyerekek után adja a pénzt. A családi pótlékért legalább annyit elvárnak, hogy a gyerek rendesen járjon iskolába, ez se sok, de valami, de a családi adókedvezmény érvényesítéséhez tudtommal még ennyi se kell.
Még igazat is adnék, mert az építőiparban ez valóban működik, hogy valaki mondjuk vesz egy új TV-t és a számlát meg kiállítják ekkora értékű kábelről, de tudod elég furcsán venné ki magát, ha valaki úgy akarna leigazolni évi félmilliós állami gyerek után járó pénzt, hogy félmillió forintnyi pelenkáról ad le számlát, főleg ha a gyereke történetesen van 15 éves.
De mint írtam nem lenne kötelező, aki nem akarna bíbelődni a kis tételekkel, az szépen hagyná a fenébe, és nem venné föl az állami támogatást, annál jobb több marad a kasszában, aki meg tényleg rászorul, az meg hidd el gyűjtené, mert kénytelen volna.
Ha egy férfinek letépi egy gép a fél kezét és a lábát és egyedül neveli 2 kiskorú gyerekét a rokkantnyugdíjából, mert a felesége meghalt, akkor annak nem jár a családi pótlék?
Egyébként azzal a 10 ezer forinttal a seggét kitörölheti egy család. 2 napi kaja...
A főállású 28 gyerekes anya az már kaszíroz, mert kap fizetést amiért szült(de minek) meg mindent..
2 gyerek meg nem gyerek...
Mind a kettőt eltörölni. Miért én fizessem más d*gását?
Ja, és nem kell azzal jönni, hogy "majd ők termelik meg a gyermektelenek nyugdíját is", mert megpattannak külföldre huszonévesen, azt' cső... az én pénzemből lett felnevelve, aztán lelép.
Meg kellene szüntetni az egész nyugdíjrendszert és a családizmust.
Mindenki tartsa el magát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!