Egyetértetek, hogy családi pótlék helyett jobb lenne a családi adókedvezmény kiterjesztése?
A családi pótlék azért rossz, mert vannak, akik visszaélnek vele és mert alanyi jogon jár, nem kell érte semmit tenni, csak gyerekeket szülni.
Családi adókedvezménynél más a helyzet.
Szerintem a CSP-t meg kellene szüntetni és a családi adókedvezményt ne csak az apa vagy anya vehesse igénybe,hanem mindkettő.
Illetve, a GYES összegét kellene még 3x akkora növelni, mint most.
Ez lecsökkentené a visszaéléseket.
Természetesen nem. Mivel kit büntetnél a végén? Hát persze, hogy a gyereket.
Eleve már azt is fölháborító, hogy az első gyerek után arányaiban kevesebb adókedvezmény jár, mint a második után, de még kettő után is kevesebb jár mint három után, gyakorlatilag azt mondjuk, hogy egy család első gyereke nem ér annyit, mint a harmadik, miért?
Egyébként épp az lenne a megoldás, ha stabilizálni akarnánk a születésszámot, hogy nem adókedvezményeket osztunk, hanem fix összegű támogatást pl. gyerekenként 40-50 ezer forintot havonta, épp azért, hogy az legyen a lényeg, hogy azt sakkozza a szülő, hogy neki megéri-e a negyedik gyerek vagy se, hanem mindenféleképp érje meg.
A nevét viszont megváltoztatnám, nem családi pótlék volna, hanem gyermeknevelési illetmény, vagy valami hasonló, hogy tudják is mire kapják, és igazolni kellene, hogy a gyerekre költik el legalábbis nagyobb részét, hogy apuka ne béjjemvét vegyen rajta, mint ma pár idióta az adókedvezményen.
Tehát családi adókedvezmények eltörlése, és gyermekvállalási illetmény bevezetése.
3#
Ez szép, de az a baj, hogy a kisebbségek kihasználnák.
Nem rossz, amit mondasz, de nagyon nehéz lenne úgy belőni, hogy a putriba szülők ne tudják kihasználni.
"Még jó hogy nem a 3-as hozza a törvényeket. Végünk lenne"
Pedig épp az ilyenek miatt lenne jó mint te, akik félnek attól, hogy a gyerekre kapott pénzt a gyerekre kéne költeni, és nem lehetne elmúlatni úgy, ahogy szeretnéd.
Sokadszor hozza ezt föl valaki.
Általában mindig brutális cigányozás a vége.
Én szóltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!