Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem geotermikus erőműket...

Miért nem geotermikus erőműket építünk Paks 2. helyett?

Figyelt kérdés

Áramtermelésen kívül használhatnánk távhőként, vagy fóliasátrak fűtésére.

Adná magát a dolog [link] , rengeteg új munkahely születne, mégis nekünk atomerőmű kell?

2018. jan. 30. 16:58
 1/4 anonim ***** válasza:
97%
Távhőként használják, de áramtermeléshez nem elég forró az ország készlete. Ráadásul általában metán és CO2 van kísérőgázként jelen, szóval a környezetnek sem tenne jót.
2018. jan. 30. 17:29
 2/4 anonim ***** válasza:
97%
Mert a geotermikus erőművekhez nem termálvízforrást használnak mivel ahhoz azért 100 celziusznál sokkal nagyobb hőmérsekletre van szükség
2018. jan. 30. 17:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Első is jól leírta: ez tökéletes házak, akár társasházak fűtésére, meg az általad felhozott fóliasátrakéra is használják, de áramtermelésre nem, nem gőzerőmű ez.

+ nagyon komolyak az előírások a termálvíz felhasználására, ami nem is teszi olcsóvá (vissza kell juttatni n' shit)

Az atom kérdés az... Én spec nem vagyok atom ellenes (bár az ilyen egyoldalú, egy cégre kiírt pályázatok ellen erőteljesen vagyok; főleg, ha ilyen spéci cuccról van szó, mint egy erőmű, és annak a tüzelőanyag ellátása), főleg hogy Magyarország adottságok szerint nincs túlzottan ellátva sok mindennel. Süt a nap, de tán nem annyit, hogy egy komoly naperőművet létrehozzanak (kivéve talán Szeged környékén; de a 'naperőmű' borzalmasan helyigényes), nincs megfelelő vízhozamú nagy esésű folyó (Dunán ugye volt még szó a lépcsőről ki tudja már mikor, amit a szlovákok megcsináltak, mi nem; de kb az a maximum, ami lehet), és a szélerőművek ellen meg megy a hiszti (jaaj, csúnya, jaaaj, nagy, jaaaj hangos), plusz az is inkább csak GYMS megyében adja magát (ott van is pár, bár 2012 óta egy sem épült).

Így az atom az egyetlen 'tiszta'.

De én spec támogatnám a termálvíz szélesebb körű felhasználását is, mert bár oké, kiépíteni drága, s sok helyen kell (nagy városonként egy? passz, rég tanultam energetikát), de csökkentené például a kőolaj/földgáz igényeket, így valamelyest csökkenne a külső energiafüggésünk

2018. jan. 31. 00:01
 4/4 anonim ***** válasza:
Mert így egyszerűbb ellopni a beruházásra szánt összegből jelentős hányadot, amit a nép kifizet 400 év alatt majd. Mindezt lehet büntetlenől tenni, mert a számok le vannak titkosítva 30 évre. Plussz Putyinnak is benyalt a törpe, a gesztussal. Az osztrákok nem élveztek el az ötlettől mert tüntetnek. Lehet tudják, hogy 90%-a eltünik az összegnek és a maradék 10%-ból meg gallyból, ócskavasból építenek a süllyedő talajra egy időzített bombát...
2018. febr. 2. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!