Kizárólag NEM fideszesek válaszát várom. Hogyan beszéljek a nagymamámmal a politikáról?
Nagymamám egy nagyon jó szándékú, kedves asszony. Elvégzett 8 általánost, a szocializmusban utálta a rendszert, és vallásos. Nagyon sokat néz TV-t (mint ahogy az idősebb generációból mindenkinek szinte része a napjának hogy be kell kapcsolni a TV-t).
Amikor beszélek vele a politikáról, akkor tele van indulattal. Például ma kiderült hogy "hallotta a TV-ben hogy a Vona tegnap elment Szíriába és Allahnak tett esküt".
Én persze alig győztem megmagyarázni hogy egyrészt Törökországban volt (nem mintha annyit számít), másrészt nem tegnap hanem vagy tíz éve, harmadrészt Allah = Isten, Vona NYILVÁN nem muzulmán.
De ugyanez volt egy éve vagy mikor amikor azt hallotta a TV-ben hogy a Vona b-zi. Vagy amikor megalakult valami 5 fős szélsőjobbos párt, és megkongatta a fityeszes média a vészharangot hogy "a Jobbik a szétszakadt".
Meg azt is mondta hogy a Szél Bernadett mennyi hülyeséget beszél, de hogy mit mondott, abból már semmit nem tudott felidézni.
Azért mondom hogy jó szándékú mivel a szomszédai nagy jobbikosok, és amikor becsöngettek hozzá hogy írja már alá a béruniós ívet akkor aláírta. Tehát mondhatni elhiszi amit mondanak neki, csak a peches módon többnyire éppenséggel a közmédiából nyeri az információit.
Nem akarom egyik pártra se rábeszélni (én is csak a legkisebb rossz alapján akarok szavazni), de azt szeretném hogy semmiképp NE a Fideszre szavazzon, ne járuljon hozzá az én jövőm elrontásához csak azért mert jó szándékú és elhiszi azt a sok tömény hazugságot ami a közmédiából ömlik!
A legegyszerűbb, ha elmondod neki, melyik párt mennyi bűnt követett el az adófizetők rovására. Ha a végén nem megy el szavazni, na akkor cselekedett helyesen!
Én se fogok elmenni, annak semmi értelme, hogy a legkisebb szart megszavazzuk, az 4 év alatt óriási nagy szarrá hízik az adófizetők pénzén, aztán megint megszavazzuk a legkisebb szart...
A propagandától meg kíméld meg nagymamádat, ígéretekkel tele van a padlás. Ha szép mesét akar olvasni, tudom ajánlani Benedek Elek vagy Andersen klasszikusait. Azok is kb. annyira hitelesek, mint a pártpropaganda. Sőt, az estimesét jobban elhiszem, mint ezeknek a semmirekellő hazudozóknak a demagóg baromságait.
"#6: az ilyen fogyatékosok miatt lesz lassan teljhatalma az Orbán klánnak, gratulálok."
A nemszavazástól egyik párt rajongótábora sem erősödik, szóval jó nagy baromságot írtál. Kaptad is a mínuszodat rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!