Kizárólag NEM fideszesek válaszát várom. Hogyan beszéljek a nagymamámmal a politikáról?
Nagymamám egy nagyon jó szándékú, kedves asszony. Elvégzett 8 általánost, a szocializmusban utálta a rendszert, és vallásos. Nagyon sokat néz TV-t (mint ahogy az idősebb generációból mindenkinek szinte része a napjának hogy be kell kapcsolni a TV-t).
Amikor beszélek vele a politikáról, akkor tele van indulattal. Például ma kiderült hogy "hallotta a TV-ben hogy a Vona tegnap elment Szíriába és Allahnak tett esküt".
Én persze alig győztem megmagyarázni hogy egyrészt Törökországban volt (nem mintha annyit számít), másrészt nem tegnap hanem vagy tíz éve, harmadrészt Allah = Isten, Vona NYILVÁN nem muzulmán.
De ugyanez volt egy éve vagy mikor amikor azt hallotta a TV-ben hogy a Vona b-zi. Vagy amikor megalakult valami 5 fős szélsőjobbos párt, és megkongatta a fityeszes média a vészharangot hogy "a Jobbik a szétszakadt".
Meg azt is mondta hogy a Szél Bernadett mennyi hülyeséget beszél, de hogy mit mondott, abból már semmit nem tudott felidézni.
Azért mondom hogy jó szándékú mivel a szomszédai nagy jobbikosok, és amikor becsöngettek hozzá hogy írja már alá a béruniós ívet akkor aláírta. Tehát mondhatni elhiszi amit mondanak neki, csak a peches módon többnyire éppenséggel a közmédiából nyeri az információit.
Nem akarom egyik pártra se rábeszélni (én is csak a legkisebb rossz alapján akarok szavazni), de azt szeretném hogy semmiképp NE a Fideszre szavazzon, ne járuljon hozzá az én jövőm elrontásához csak azért mert jó szándékú és elhiszi azt a sok tömény hazugságot ami a közmédiából ömlik!
Hasonló helyzetben vagyok mint te. Apum felöli mamám pl. rendszerint nézi a Tv-t, de neki valahogy van érzéke ahhoz hogy "kiszagolja" az igazságot, és az ilyen bulvár álbotrány hazugságokat nem is kell neki magyarázzam hogy nem igazak.
Másik nagyszüleimnél meg meg sem merném említeni hogy én nem Orbán Viktor elkötelezett híve vagyok, inkább megjátszom. Ott tatám nagyokat kurjant a tv előtt hogy mocskos Vona, mocskos Gyurcsány, mocskos Szél, mocskos Momentum, mikor mit mond a Tv 2... És akkora indulat van benne, hogy képtelenség lenne észérvekkel meggyőzni hogy sok hazugságot elhisz, amit nem kellene.
A válasz egyszerű. Először felsorolod az összes pozitív intézkedést, amit a Viktátor hozott. Meglepően hamar sikerülni fog.
Ezután felsorolod az összes negatív intézkedést, ez több óra hosszán át is eltarthat, készíts valami ennivalót is oda.
Ezek után pedig döntse el, érdemes-e voksolni rájuk.
Köszönöm az idáig érkezett válaszokat mindenkinek!
Én megmondom, ha szóba kerül. Nagymamámék régóta tudják hogy nem vagyok fityeszes. Egy másik rokonom (keresztapám) először köpni nyelni nem tudott, de azóta inkább kerüli a témát.
Szoktam ilyen beszélgetéseket tartani.
Ilyenkor (időrendi sorrendben) az alábbi fázisokon megy át ahogy halad a beszélgetés:
1) Ahhh a többi is lop meg hazudik. Én már megszoktam hogy a Fideszre szavazok.
2) Öreg vagyok én már ehhez, otthon maradok. Mindegyik zsivány.
3) Rendben, ti vagytok a fiatalok, ti tudjátok jobban hogy mi kell nektek, szavazok XY pártra (hogy én melyik pártot támogatom legkisebb rosszként az lényegtelen), hadd bizonyítsanak ők!
----
Utána ha nem beszélek vele ő újra nézi a TV-t... Aztán már megint szerelmes Orbánba.
Csináltam hasonlót. Csináltunk neki Facebook-profilt és likeoltam ellenzéki politikusokat / pártokat, az Alfahírt, a 444-et, és az Indexet. Így aztán ha Facebookozik, akkor olvasna ellenzéki híreket. Csak sajnos ő a TV előtt tölt el több időt, nem a Facebook előtt mint én.
Ebben az esetben nem baj ha fideszesként válaszoltál, korrekt válasz volt.
Abban speciel igazuk van, hogy mindegyik zsivány, én ezért is nem szavazok.
Ha a szavazástól BÁRMI megváltozna, azonnal betiltanák.
Mindenki arra szavaz, akire akar. Ne akard meggyőzni.
Te szavazz, akire te szeretnél és tartsd tiszteletben azt, hogy nem biztos, hogy mindenki pont arra fog, amire te.
Mamáddal ne a politikáról beszélgess, ha ennyire más az álláspontotok.
Igazad van. A 8 általánost meg vallásosságot nem szitokszónak használtam, hanem hogy el tudjuk képzelni hogy kiről van szó. (Sőt, én is vallásos vagyok, talán jobban is mint a nagymamám.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!