Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jót tenne-e a magyaroknak, ha...

Jót tenne-e a magyaroknak, ha kettéosztanák az országot és így új friss kormányok alakulnának és új gazdasági berendezkedés?

Figyelt kérdés

Arról lenne szó, hogy a Duna mentén két részre lenne osztva Magyarország, mindkettőnek külön kormánya és gazdasága lenne, és másfajta politikát folytatna. Határ lenne közöttük és egy speciális fajta útlevéllel lehetne átkelni, hogy szabályozva legyen a két Magyarország között a gazdasági és lakossági keveredés.

Így lenne:

Nyugat-Magyarország

Államforma: Köztársaság

Főváros: Buda, Győr

Kormánypárt: Fidesz

Politikai beállítottság: Konzervatív jobbközép

Gazdaságpolitikai célok: Elsősorban Nyugat-Európával és USÁval való kereskedés, limitáltabb kereskedőpartnerek lehetnek Izrael és Óceánia.

Balatoni turizmus fellendítése, borvidékek, őshonos gyárak, üzemek magyar kézbe adása.

Kelet-Magyarország

Főváros: Pest, Debrecen

Kormánypárt: Jobbik

Politikai beállítottság: Szélsőjobboldal

Gazdaságpolitikai célok: Elsősorban Kelet-Európával, Oroszországgal, Japánnal és Dél-Amerikával való kereskedelem. Limitáltabb kereskedőpartnerek az arab országok és Észak-Korea.

Elsősorban a hazai agrárgazdaság fellendítése lenne a cél, valamint a roma bűnözés visszaszorítása.

Falusi turizmus és Tisza-menti nyaraló, üdülő helyek fellendítése, magyar kultúrával ismerkedők számára skanzenek, Hortobágyi múzeum-tanyák felállítása.

A lakosság között hazafiasság, hazaszeretet, vallássosság és morál növelése.

Csepel - Független Kereskedelmi Zóna

Főváros: Csepel

Kormánypárt: Csepeli Gazdasági Tanács

Politikai beállítottság: Liberálkapitalista

Gazdaságpolitikai célok: Csepel egy független kereskedelmi zóna lenne a két országrész között, ahol kötetlenebb keretek között folyhatna a kereskedelem.

Legális lenne a prostitúció, a könnyűdrogok és a szerencsejátékok.

Mit szóltok hozzá?

2010. jún. 5. 23:21
1 2
 1/17 anonim válasza:
81%
fú... sztem te túl sok stratégia game-el játszool xD nekem nem tetszik me én pesten lakok és nem szeretnék oylan helyen élni ahol a Jobbik "uralkodiK"
2010. jún. 5. 23:25
 2/17 anonim ***** válasza:
én meg szeretem a jobbikot és a balatont is:D
2010. jún. 5. 23:28
 3/17 anonim ***** válasza:
73%
Nem támogatom az ötletet. A Jobbiknak egy falu is sok lenne. Nyugat-magyarországiként pedig nem lelkesednék egy Fidesz-kormányzásért.
2010. jún. 5. 23:29
 4/17 anonim ***** válasza:
85%

Neked vagy nagyon sok időd van, vagy csak reménytelenül romantikusan gondolkodsz. Ne akard már tovább szabdalni ezt a szerencsétlen országot! Ez kb. olyan komoly kérdés, mint tegnap az, hogy megérné-e visszaállítani a régi Monarchiát, és a Kárpát-medence összes államát összeterelni egyetlen állam keretei közé.

Külön sajnálnám a Csepel-szigeten (tényleg, az hová kerülne, ha csak Csepel lenne külön állam számodra) élő anyámat, ha az agymenésed egyszer megvalósulna...

2010. jún. 5. 23:31
 5/17 A kérdező kommentje:
Csepel-sziget (Budapesten kívüli része) Kelet-Magyarországhoz kerülne, mivel a Kis-Duna vékonyabb, mint a Nagy-Duna
2010. jún. 5. 23:33
 6/17 anonim ***** válasza:
82%

Nem örülnék, hogy ha ezt a lecsonkitott országot további részekre bontanák. Nem támogatom a reviziót, ne értsetek félre, de szeretném ha ez az ország megmaradna ilyennek.

A politikai felosztás pedig úgy lenne számomr ideális, hogy Miniszterelnök, bel és külügyminisztérium, gazdasági és pénzügyminisztérium, egészségügyi és honvédelmi minisztérium maradna a Fidesznél, a kissebbségügyi, vidékfejlesztési és rendészeti minisztérium pedig mehetne a Jobbiknak.

2010. jún. 5. 23:44
 7/17 BlackSword ***** válasza:
49%

Valakinek tényleg sok a szabadideje... Én keleten lakok, és Qrvára nem szeretnék jobbik kormány irányította csonka-fél-magyarországi állampolgár lenni... De Dél-Amerikával, Észak-Koreával meg az arabbokal kereskerden a hóhér... nem érné meg... noha a palsztinok most vennék a fegyvert... A japánok meg miért kereskednének velünk??? Mit tudnánk nekik eladni, amiért megérné nekik idejönni, és innen elvinni Japánba???

ÁÁÁÁÁhhhhhh... inkább no komment...

2010. jún. 5. 23:45
 8/17 anonim ***** válasza:
49%

Kelet Magyarországi vagyok

Hajrá Jobbik

2010. jún. 5. 23:57
 9/17 anonim ***** válasza:
Kérdező neked túl sok a szabadidőd és gőzöd sincs a gazdasági életről az ilyen olyan morál változása semmilyen hatással nincs a gazdasági folyamatokra, álom világban élsz.
2010. jún. 6. 00:13
 10/17 anonim ***** válasza:
73%
Tépném a hajam ha te lennél ennek az őrültségnek a megvalósítója és vezére! Szerencsétlen kis hazánkat hány fele akarnád már kaszabolni. Gondolom, neked a mézes bödön jutna? Mi meg itt a viharsarokban dögöljünk meg! Na Ne!!
2010. jún. 6. 00:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!