Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Probléma az, hogy ha 17 éves...

Probléma az, hogy ha 17 éves létemre hungarista vagyok?

Figyelt kérdés

17 éves fiú vagyok és mindig is érdekelt a politika és a történelem és van saját álláspontom.

A hungarizmus szimpatikus számomra, mert szeretem a hazámat és így jót akarok.

Sokan a környezetemben nem vesznek komolyan, azt mondják még kicsi vagyok ehhez stb.

Pedig én komolyan gondolom ezt.

Fiatalon talán nem lehetnek az embernek elvei? Ti mit gondoltok erről?

2018. jan. 9. 17:34
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
""érdemük""
2018. jan. 9. 19:24
 12/23 anonim ***** válasza:
75%
Valószínűleg 2 év múlva már te is röhögni fogsz azon hogy milyen hülye elveid voltak.
2018. jan. 9. 20:02
 13/23 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező.

Még nem baj. Még nem ismered eléggé a világot, nem látod az összefüggéseket stb. Ez mindekivel így van.

Majd 20 évesen baj lesz, mert addigra már lesz rálátásod a világra, és ha akkor hungarista leszel akkor csak pszichopata vagy szimplán hülye lehetsz.

2018. jan. 9. 21:59
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

"szeretem a hazámat és így jót akarok. "

Ez nagyon dicséretes! Az is tök jó, hogy érdekel a politika. Érdekeljen is, mert a politikától függ itt nagyon de nagyon sok minden. A politikát szemmel kell tartani, a hatalmon levőket pláne. Csak így működhet jól egy demokrácia.

Az is hasznos, ha a történelem érdekel, mert rengeteget lehet tanulni a múltból. Viszont fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy nem mindig az a legjószándékúbb ember, aki a legjobban döngeti a mellét, hogy ő mekkora magyar. Ez ugyanolyan, mint ahogy sok magát kereszténynek mondó ember elég nagy képmutató, farizeus.

Különben pedig ha utazol Európában, vagy akár messzebb, rájössz, hogy mindenhol ugyanolyan emberek élnek. Ugyanazok a hétköznapi gondjaik, ugyanazok a dolgok mozgatják őket. Rájössz, hogy az, hogy mi a helyes és mi a jó, messze túlmutat a nemzetünk fogalmán. Vannak általános igazságok, amik mindenhol érvényesek és értékek amik az egész világon ugyanolyan értékesek minden becsületes embernek.

2018. jan. 9. 22:39
 15/23 anonim ***** válasza:
77%
A hungarizmust kinövöd majd. A te korodban vannak páran akik azt hiszik, hogy a hazaszeretet egyedül a hungarizmussal teljesedik ki. Nem baj jövőre törin tanuljátok hogy a 'drágalátos' Szálasi mekkora idióta volt és hogy a megszálló németeket szolgálta ki.
2018. jan. 10. 00:14
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Igazából a bánat nem foglalkozik vele. Az emberek 99,99%-nak csak egy leszel az " Ott egy nagymagyar skinhead " közül, aztán szevasz.
2018. jan. 10. 01:01
 17/23 anonim ***** válasza:
85%

Mit értesz pontosan a hungarizmus alatt ugyanis ez egy tág fogalom lett mára. Sokan összekeverik az egészséges haza szeretetet és a Szálasi-féle eltorzult hungarista rendszert. Nacionalizmus=a nemzeted és országod megbecsülése egészséges szeretete,sovinizmus=más nemzetek lenézése,saját nemzeted felsőbb rendűségének hirdetése. A kettő közül te melyikbe sorolnád magad ?

Az előbbivel semmi baj nincs,az utóbbi káros pl:a határontúli magyaroknak nap mint nap szembe kell nézni a szlovák és román sovinizmussal.

2018. jan. 10. 04:05
 18/23 anonim ***** válasza:
56%

15-ös vagyok. Amit Szálasiról írtam az történelmi tény, amivel kapcsolatban nem lehet sem vita, sem álláspont.

Szerintem sem vagy tisztában hogy mit jelent ez a fogalom. Majd 5-10 év múlva jót fogsz ezen nevetni és rájössz mennyire nem fekete-fehér egy csomó dolog.

2018. jan. 10. 11:12
 19/23 anonim ***** válasza:
39%
Ha soviniszta vagy kérdező, akkor igen, probléma. Többség szerint a nacionalizmus azonban egészséges, bár szerintem igazán 19. században hagyhatta volna Európa és akkor most nem sodródna lassan a veszte felé 1914. óta.
2018. jan. 10. 23:11
 20/23 anonim ***** válasza:
65%

Rajtam ez 14 évesen jött ki, még rendeltem ilyen hungarista harcos pólót is. Szentül hittem a jobbikban meg a kurucinfóban. Így kb 10 év után semmi sem lett igaz azokból a veszélyekből amiket akkoriban terjesztettek. Sajnos ugyanolyan népbutítás most is ez a réteg mint akkor. Nézd meg az amerikai história c. filmet, és talán egyszer megérted.

Lehetnek elveid, de szem előtt kell tartanod hogy a világban sokkal több olyan dolog van amiről még nem tudsz, így nem igen helyes a saját gondolataidat világigazságnak kikiáltani.

Engem pl baromira zavar hogy a hungaristák a Hitlert istenítik, meg olyan neveket akik semmit nem tettek az országért. De egy Széchenyiről semmit nem tudnak mondani. Klebersberg? Na ugye. Sorolhatnék még ezret.

2018. márc. 23. 15:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!