Szerintetek is durva jelenség egy szélsőjobboldali PHD-s egyetemi tanár?
Az egyik, aki minket tanít, ő nagyon jobboldali.
A fiát ismerem, az is egy elvont figura.
Egyébként, nem is akárki,hanem tanszékvezető is."A közgazdaságtan doktora".
Állítása szerint, a szociban gyakran fenyegették, mert rendszerellenes volt.
Például a tananyagba beleszőtte a "liberális dekadenciát"
meg az európai "populációcserét".
Gyakran előadás közben megáll és kérdező "hallottak már arról, hogy azok a szivárványos kis ördögök mit akarnak?".
Politikailag a Fidesztől jobbra van, de ha szavaz, szerintem tuti a Fideszre fog.Persze, ilyesmiket nem mond, de szerintem a pozícióját részben a politikai kapcsolatai miatt kapta.
Főiskolát, egyetemet végzettek körében 29% támogatja a Fideszt, 13% a Jobbikot, 8% MSZP-t, 7% DK-t, 6% LMP-t.
Szóval szerinted mennyire lehet ritka a jobboldali értelmiségi?
Az már más kérdés, hogy egyetemi pozíciókban az eddigi tapasztalataim szerint többségben vannak a baloldali, liberális alakok. De biztos vagyok benne, hogy ha nem is "megfelelő" arányban de minden párt szimpatizánsai reprezentálva vannak.
Közgáz félig meddig reál szóval ott talán még kevésbé számít a világnézet ahhoz, hogy valaki pozícióba kerüljön.
Miért lenne "durva" jelenség egy szélsőjobboldali tanár?
És mi a "szélsőjobboldali" szerinted azokban, amiket felsorolsz?
Hogy szerinted kire szavaz, vagy kire nem, az meg a te dolgod. Az is, hogy szerinted protekcióval kapta az állását. "részben".
Más bajod nincs vele?
És mi ebben a durva?
Mi is tudtuk szinte minden tanárról, hogy milyen beállítottságú. Van, aki elég konkrétan hirdette is a nézeteit. Nem érdekelt egyik sem.
Inkább az anyaggal foglalkoztam.
"zért, mert talán elvárható lenne, hogy az adónkból eltartott állami alkalmazott ne b*zizzon a munkahelyén."
Aha.
Remélem ezt a véleményt Krémer Ferivel szemben is fenntartod, ami meg anno ezerrel magyarozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!