Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen érezhető következményei...

Milyen érezhető következményei vannak a munkaerőhiánynak és kivándorlásnak a környezetedben?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert a kisebb boltokban már 2 havonta keresnek kasszás, árufeltöltőt felénk (Kom-E megye).

Van olyan – elég rossz hírű- kis süteménygyár, ahol havonta keresnek csomagolót, szakácsot. Boltokban az eladók frusztráltak, fáradtak a több munka miatt.

ami viszont elképesztő, hogy alig lehet látni huszonéves, vagy jól öltözött embert már bizonyos városokban. Valahol még a züllöttebb alkoholista kinézetű emberek is eltűntek vagy a Duna-partról a horgászok.

Mintha kezdene teljesen kihalni minden.

2017. dec. 15. 13:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
61%

Egy csomó helyen látok álláshirdetéseket kiragasztva.

Több bolt is keres kereskedelmi dolgozót.

Pár hete segítettem a mentősöknek egy baleset után a sérültek ellátásban, már kaptam is tőlük állásajánlatot, hogy annyira nincs ember, hogyha akarok menjek hozzájuk dolgozni, mert látják, hogy van érzékem hozzá és jó mentős lennék.

Hát ebböl érzem.

2017. dec. 15. 15:36
 12/18 anonim ***** válasza:
300 óra túlóra.
2017. dec. 15. 17:26
 13/18 anonim ***** válasza:
72%
Én szaki vagyok. Reggel mentem el melózni, az előbb értem haza. Holnap reggel is megyek....
2017. dec. 15. 20:49
 14/18 anonim ***** válasza:

Nekem is van egy ilyen feelingem. Ezidáig azt, hogy kevesebb fiatal bóklászik a városban annak tudtam be, hogy egy részük elvándorolt, a maradék meg otthon töltik a szabadidejűket (számítógép, laptop, mozi, miegyéb ...)

Aztán hazai munkában meg láttam, hogy öregedik a szakma, és alig találnak a vállalatok munkásokat. Rendesebb vállalkozások folyamatosan emelgették a béreket, hogy megtartsák a munkaerőt.

Rosszabbúl menő vállalkozások meg hajukat tépik,és most kezdenek észbekapni. Mindeközben meg egyre nagyobb az infláció, mert valamiből ki kell gazdálkodni a béreket.

Ukrán vendégmunkásokon meg én is csodálkoztam egy jót, építőiparból van a tapasztalat. Vállalat aki alkalmazta őket nézett, hogy csúsznak a megrendelésekkel, és még az ukrán munkások is lelépnek innen.

2017. dec. 16. 07:07
 15/18 anonim ***** válasza:
Semmi ilyesmi. Sőt, mintha egyre többen lennének. Pedig kelet...
2017. dec. 18. 17:02
 16/18 anonim ***** válasza:

Tesóm Angliában dolgozik, tervezi a hazatérést.

Az utcán én pont annyi embert látok mint tíz éve, szoktam is gondolkozni h ezek vajon mit dolgoznak. Most karácsony tájékán meg irgalmatlan nagy tömeg van.

2017. dec. 18. 17:25
 17/18 anonim ***** válasza:
Az hogy mennek fel a bérek a csillagos égig.
2018. febr. 6. 08:45
 18/18 anonim ***** válasza:

Kórházakban úgy hullanak az emberek, mint ősszel a falevél.

Egyszerűen nincs elég egészségügyi dolgozó. Míg régen az volt az elvárt, hogy a mentő sürgős esetben max 15perc alatt kiérjen, ez teljesült is, de ma már jó, ha néhány óra alatt kiér. Ennyire nincsenek elegen.

Közben az idegösszeroppanás kerülgeti a szakorvosokat. Konkrétan egy orvos nekem esett, úgy üvöltözött velem, hogy még kint a folyosón is elborzadtak, pedig csak egy tök egyszerű kérésem volt: egy orvosi igazolás a betegségemről. Nyilvánvalóan nem velem volt a baja, hanem a túlterheltség miatt volt elege mindenből, de akkor is felháborító.

2018. márc. 12. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!