Milyen érezhető következményei vannak a munkaerőhiánynak és kivándorlásnak a környezetedben?
Azért kérdezem, mert a kisebb boltokban már 2 havonta keresnek kasszás, árufeltöltőt felénk (Kom-E megye).
Van olyan – elég rossz hírű- kis süteménygyár, ahol havonta keresnek csomagolót, szakácsot. Boltokban az eladók frusztráltak, fáradtak a több munka miatt.
ami viszont elképesztő, hogy alig lehet látni huszonéves, vagy jól öltözött embert már bizonyos városokban. Valahol még a züllöttebb alkoholista kinézetű emberek is eltűntek vagy a Duna-partról a horgászok.
Mintha kezdene teljesen kihalni minden.
Én november közepe táján akartam megcsináltatni a lökhárítómat egy autószerelő ismerőssel és azt mondta, hogy két hónapra előre be van táblázva, szóval csak január 18-ra tud legkorábban időpontot adni.
Csak lestem leesett állal, hogy ez hogy lehet, erre mondta, hogy a három alkalmazottja összebeszélt és lelépett Németországba dolgozni és most nem talál helyettük újakat.
Egyetemista vagyok és nyáron a Balatonra mentem dolgozni hotelbe, nulla vendéglátós tapasztalattal. Egyből felvettek. Amúgy angolul felsőfokon, oroszul középfokon beszélek, meg németül is elmakogok, ha muszáj. Kb heti 6 napon 12 órában dolgoztam (amit nem bántam, mert örültem a sok pénznek) bejelentetlenül, miközben kaptam egy saját kis szobát, akkorát mint panel lakásokban a fürdőszoba. Ággyal, konnektorral, ablakkal, kulccsal, villannyal (el is mondtam mindent, ami a szobámban volt.)
Reggeliztettem, felszolgáltam, a konyhában segítettem, takarítottam szobákat, szóval így mindenes voltam. Ott voltam úgy 2 hónapig és bő fél millió forintot kerestem kézhez kapva. Konkrétan 1100 ft-os nettó órabért kaptam. Mondjuk végeztem is mindig amit rám bíztak tisztességesen. Gondolom ez nem történhetett volna meg, ha nem megy ki fél millió fiatal magyar nyugatra.
22/F
Igazuk is van. Már én is számos esetben tapasztaltam ezt.
Aki addig nem ment, már nem is fog.
Nincs is kivándorlás meg munkaerőhiány ez csak lipsi blabla!
Nem kell ilyenekel foglalkozni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!