Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti mivel magyarázzátok Vona...

Ti mivel magyarázzátok Vona Gábor váltását a politikában? Jó vagy rosz irányba mozdult el szerintetek?

Figyelt kérdés
Konkrétumot nem írok ide, majd a végén egy kommentben én is kifejtem véleményem!

#Jobbik #Vona Gábor #politikai fordulatok
2017. dec. 12. 17:39
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Nézd, a számok magukért beszélnek.

A Jobbik amíg Jobbik volt, 2014-ben kicsivel több mint 20%-ot ért el, most örülhetnek ha összekaparnak 10-et, arról nem is beszélve hogy végérvényesen eljátszották az emberek bizalmát.

Szerintem elég egyértelmű hogy a jobboldal szavazói nem akarnak egy újabb megélhetési politikusokból álló néppártot.

2017. dec. 13. 10:37
 22/26 anonim ***** válasza:

"liberális nézeteket vallottam, de időben rájöttem, hogy ezek a neoliberális nézetek számomra elfogadhatatlanok... "

Ez teljesen jogos, onnan hogy 'hogy'. A liberális és neoliberális nem keverendő. Sokan attól fordultak el, és ez összeköti pl a szociáldemokrata baloldalt, a konzervatív jobboldallal és a radikális jobboldallal. Vona vélhetően erre jött rá, ahogy Új Zélandon is a kormánypártok.

Orbán neokonzervatív politikát folytat ami lényegét tekintve akár neolib is lehetne.

Plusz: ez hogy "nemzeti " oldal helytelen / tisztességtelen fogalom.

2017. dec. 13. 11:01
 23/26 anonim ***** válasza:

22-es Orbán se nem neokonzervatív, se nem neoliberális. Hanem illiberális.

Nem neokonzervatív, mert köze nincs Reagen politikájához.

Nem neoliberális, mert köze nincs Thatcher privatizáló, deregulációs gazdaságpolitikájához.

Orbánból egy Kádár 2.0 lett nemzeti színű köntössel,

2017. dec. 13. 13:37
 24/26 anonim ***** válasza:
Szerintem ő nem normális. Hatalom mániás éppúgy mint a többi, annyi külömbséggel, hogy szánalom beszólásokat tesz a médiában. Én nem kivánok iszlám szimpatizáns sem lenni(ahogy rejtett perverziói szerint a turul mellett ez jól meg fér). Egy balf..asz ő is akinek kéne a kamra kulcsa, de ez a többségi fizetésből élőknek a sorsán semmit nem változtatna, csak az ő és holdudvara lehetőségeit növelné meg....
2017. dec. 13. 14:52
 25/26 anonim ***** válasza:
70% téves. Reagan politikéja sem volt neokonzervatív, hanem neoliberális. Neokonzervatívok: II. Bush, Farage, Trump, May, Szydlo és hasonlók. Akik egyébként tanultak a Thatcheri Reagan i neoliberalizmus hibáiból, és globalizáció kritikát színlelve gyakorlatilag át akarják menteni a neoliberális társadalmakat. Ennyi a különbség.
2017. dec. 13. 15:14
 26/26 anonim ***** válasza:

" 70% téves. Reagan politikéja sem volt neokonzervatív, hanem neoliberális. Neokonzervatívok: II. Bush, Farage, Trump, May, Szydlo és hasonlók. Akik egyébként tanultak a Thatcheri Reagan i neoliberalizmus hibáiból, és globalizáció kritikát színlelve gyakorlatilag át akarják menteni a neoliberális társadalmakat. Ennyi a különbség."

[link]

Reagan pedig neokonzervatív volt, de az angolszász országokban levő konzervativizmust kell érteni, nem a kelet-európaiak.

2017. dec. 13. 17:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!