Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti mivel magyarázzátok Vona...

Ti mivel magyarázzátok Vona Gábor váltását a politikában? Jó vagy rosz irányba mozdult el szerintetek?

Figyelt kérdés
Konkrétumot nem írok ide, majd a végén egy kommentben én is kifejtem véleményem!

#Jobbik #Vona Gábor #politikai fordulatok
2017. dec. 12. 17:39
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
19%

Vona Gábor húzása az én szememben a nemzeti radikalizmus gerince megtörésének a kísérlete. El tudom képzelni, hogy előre megírt forgatókönyv szerint zajlanak az események. Cél, hogy a magyarság soha ne találjon önmagára, soha ne legyen igazi magyar párt, a magyarság soha ne legyen önmaga ura, a sorozatos csalódások következtében veszítse el a hitét, hogy valaha is őt képviselő erő többségbe, ezáltal hatalomra kerülhet.

Jó, vagy rossz irány ez? A lehető legrosszabb!

2017. dec. 12. 19:01
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

"Egyedül az LMP-nél látom, hogy ők megállapodtak egy irányvonalban és arról az útról nem térnek el, most is ugyanazt mondják, mint 10 éve."

Aha hát k...ára nem. Tavaly Szél Bernadett Tusványoson még ott sorosozott Kósa mellett, idén ősszel meg már Gyurcsánnyal fejtegette, hogy hogyan kéne kormányt váltani. Még 1 éven belül is képesek ellentmondani maguknak.... Hiteltelenek

2017. dec. 12. 19:33
 13/26 anonim ***** válasza:
16%

Jobbik egy vicc! Két éve még uniós zászlót égettek, ma meg már minden második mondatukban ott van az unió. Ez hol hiteles? Mi várható 2 év múlva? Megint viszketni fog a hátsójuk és megint váltanak valamire?

Nem tudott annyi választót megnyerni, mint amennyit vesztett ezzel a fordulattal. Sosem fognak választást nyerni.

2017. dec. 12. 19:37
 14/26 anonim ***** válasza:

Vélhetően nem úgy akar bekerülni a történelembe mint Csurka István, pláne Grespik László, akik abnormális dolgokat mondtak, visszarepítve Magyarországot a 30-as 40-es évekbe. Ő mondta , hogy Orbán tette demokratává. Ami gondolom azt jelenti, hogy tisztességileg nem úgy akar megmaradni mint Orbán Viktor kormánya, amelyik Horthy-ig visszamenőleg megnézte mit lehetett _büntetlenül_ elkövetni a magyar néppel és elköveti az összeset. Amit _büntetlenül_ el lehetett. Amit Horthy, Bethlen, Bárdossy, Szálasi, Rákosi, Gerő, Kádár, és amit a rendszerváltás után csináltak. Hanem valaki aki ezen változtatni akart, azon fáradozott. Tök jogos lépés. Plusz: ugyebár rájött arra, hogy azzal sosem ér el semmit a politikában sem, ha árkokat ás. Kicsit későn de rájött. Ahogy pl Pörzse kollégája is.

Szeretne értelmes, jobboldali, konzervatív , nacionalistaként bevonulni a történelembe, ha be tud. Ezzel magyarázom, és ezt maximálisan támogatom, pedig rohadtul nem vagyok jobboldali.

És nyílván azok nem boldogok ettől, akik az uszítást kedvelték, a Csurkai és Grespiki abnormalitásokat.

2017. dec. 12. 20:54
 15/26 anonim ***** válasza:

"Szeretne értelmes, jobboldali, konzervatív , nacionalistaként bevonulni a történelembe, ha be tud. Ezzel magyarázom, és ezt maximálisan támogatom,"

Értem én, de az a helyzet, hogy egy szélsőjobboldali, nacionalista, uniós zászlóégető, unióellenes pártból nem lehet jobboldali konzervatív demokrata pártot csinálni UGYANAZOKKAL AZ EMBEREKKEL! Ez itt a gond! Minimum egy elitcsere akkor!

2017. dec. 12. 20:59
 16/26 anonim ***** válasza:

"Tök jogos lépés. Plusz: ugyebár rájött arra, hogy azzal sosem ér el semmit a politikában sem, ha árkokat ás."

Akkor nagyon el....ta, mert csak azzal lehet elérni bármit is, mint a példa mutatja.

2017. dec. 12. 21:02
 17/26 anonim ***** válasza:
26%
Eddig is jellemtelen ember volt, csak most mutatta ki a foga fehérjét
2017. dec. 12. 21:05
 18/26 anonim ***** válasza:
76%

Nem indult el rossz irányba, ha ez nem kamu.

1.) Egy szélsőséges párt sorsa előbb-utóbb a mérséklődés. Egy bizonyos százalékot nem lehet átlépni, ha Eu zászlóégetéssel kampányolnak. Európában rengeteg ilyen példa van: francia Nemzeti Front a legjobb erre.

2.) Felismerte, hogy a 2006-2012 közötti Jobbik nem vállalható fel nemzetközi szinten. Egy országos harmadik legerősebb pártnak pedig nem árt, ha vannak külföldi "vállalhatóbb" szövetségesei. Itt arról beszélek, hogy az Osztrák Szabadságpárt, Francia Nemzeti Front, Flamand Érdek és Holland Szabáságpart akiket rendszerint szélsőjobboldalinak írnak le még ők sem akartak közös szövetséget a Jobbikkal, mert vállalhatatlan volt nekik.

Jelenleg a Jobbik ennek a nemzetközi szövetségnek a tagja: [link] Tele vállalhatatlan nemzeti parlamenti képviselettel nem rendelkező párttal. Ha enyhít ezen a szélsőségen akkor van esély, hogy olyan nemzetközi szövetségbe kerüljön, ahol komolyabb pártok vannak és "védelmet" biztosítanak számára.

2017. dec. 12. 21:06
 19/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális válaszokat, de elsősorban azt, hogy véleménynyilvánítás nem fajult el személyeskedéssé...

Többeknek: 1 éve még rájuk szavaztam volna, ha a radikalizmusából kicsit leadott volna! De azóta, hogy a ballib pártokhoz közeledtek, semmi esetre sem (én is kérem: „ semmi hate komment, köszi“ :-) )!

5-ös (18:16) Semmi gond, hogy balosnak tartod magad! Vona hatalomvágya szerintem csak vágy, mert annyira beskatulyázta magát, vagy inkább beskatulyázták őt (?), hogy abból kitörni, hiteltelem! Inkább maradt volna ott, ahol volt, igaz, radikalizmusából kicsit engedve! Szavazóiból kevesebbet veszített volna! Viszont szerintem többet nyert volna a fideszesek közül...

6-os (18:21) – Szerintem az LMP-nek akkor lett volna esélye, ha nem támadja a Fidesz migráns-politikáját...

7-es (18:26) – Orbán váltasa a nemzeti oldal felé szerintem nem feltétlenül a hatalom miatt történt. Azokban az években én is liberális nézeteket vallottam, de időben rájöttem, hogy ezek a neoliberális nézetek számomra elfogadhatatlanok...

A többi válaszadó zömével többé-kevésbé egyetértek!

2017. dec. 13. 06:17
 20/26 anonim ***** válasza:
9%

Csurkának volt igaza: A Jobbik a ballib időzített bombája...

Hogy a Jobbik vezetősége mind be volt-e avatva, vagy mindegyiknek volt időben beváltható zsarolási potenciálja, azt majd a jövő dönti el...

De mailyen mocskosan elbántak a Gárdával, az már jelzés lehetett azoknak, akik érzékenyek az ilyesmire.

2017. dec. 13. 09:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!