Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért baj ha kevesebben...

Miért baj ha kevesebben járnak iskolába?

Figyelt kérdés

[link]

Nyilván olyan emberekről van szó, akik eddig is csak melegedni mentek oda, meg a családi pótlékért. Minek kell ezeket kényszeríteni?

2017. dec. 12. 11:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
81%
Emlékszem az én időmben sokan mondogatták, hogy azért járnak suliba, mert a családi pótlék kell, meg a társaság jó. Hogy egyedül ténferegjen az ember az utcán állandóan az unalmas. Meg ugye addig sincs otthon a nagyszülőkkel.
2017. dec. 12. 12:11
 12/22 anonim ***** válasza:
78%
És valóban, akinek nincsenek nagyszülei nem kell feltekerni a fűtést sem délelőtt, hanem az sikolában melegszik a csemete, ez sem egy utolsó dolog.
2017. dec. 12. 12:12
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

"Sok olyan iskoláról hallok, ahol a tanárt kilógatják az ablakon."

Igen? Érdekes környezetben élhetsz. Én még nem hallottam ilyenről.

2017. dec. 12. 12:42
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

"Mert azért csökkenteni kellene az egy főre eső bunkók számát."

Miért kellene?

Nem vetted még észre, hogy egy olyan országban élsz, ahol ez erénynek számít?

2017. dec. 12. 12:43
 15/22 hájaaa ***** válasza:
62%
Ha szar az oktatás, a diákok is szarok lesznek. Nem lehet mindenkit egyféleképpen tanítani. Ezekkel a gyerekkel is meglehet(ne) értetni mit miért. És igen, attól h szarik bele, annak megvan az oka. De ezt nem lehet megmagyarázni egy olyan embernek/oktatónak/miniszternek aki a káder komcsi időkből a jól megszokott "a gyereke verve jó mert így tanul" felfogást követi.
2017. dec. 12. 12:45
 16/22 anonim ***** válasza:
77%

"De közelítjük meg más szemszögből. Ahhoz mit szólnál ha a TE gyerekednek lenne több retardált osztálytársa?"

És mit kezdenél a te gyerekeddel, ha az igénytelen, buta, műveletlen? Iskolába küldenéd, nem?

2017. dec. 12. 13:15
 17/22 anonim ***** válasza:
20%

"És mit kezdenél a te gyerekeddel, ha az igénytelen, buta, műveletlen? Iskolába küldenéd, nem?"

Nem roszból de ha már elcsesztem a gyerekem nevelését akkor már iskolába is hiába küldeném az az én hibáimon nem fog javítani

2017. dec. 12. 13:32
 18/22 anonim ***** válasza:
89%

Tehát közgazdásznak buta/lusta volt tanulni, az lesz a jó mérnök?

Ezt ugye nem mondod komolyan?

Tudod egy közgazdász max egy céget dönt be, egy szar mérnök meg mondjuk egy hidat.

A végén lesz egy boldogtalan szar mérnökünk, aki utálja a szakmáját, csak nem vették föl közgázra és kell neki a pénz, és várja, hogy mikor menkülhet el pénteken már délbe a munkahelyéről.

Ugye milyen jól működne az imádott rendszer?

A valóság meg amúgy se ez.

De eleve nem értem, hogy keveredtél a közoktatásból a felsőoktatásba.

A fekete leves ezután jön, a betanított munka mint követendő életpályamodell.

Röhögnék, de sírhatnékom van, hogy valaki ilyen korlátolt, tipikusan az az ember vagy kérdező, aki felveszi a tízmillás kocsira a hitelt a mert egyszer volt pár hétig németbe, aztán csodálkozik, hogy elviszi a bank, ha hazajön és az itthoni bérekből már nem tudja fizetni.

Nagyjából úgy jól be is mutatod, hogy mennyire értesz a munkaerőpiachoz, magyarul semennyire, csak az zavar, hogy amikor majd kifullad ez az Euróopa összeszerelő üzeme szintünk, mert ki fog, akkor te is vinnyogni fogsz, hogy a sok képzetlen, ingyenélő, komcsi, proli, miért nem tanult, hát ha hallgattak az ilyenekre mint te azért.

De majd akkor már nem te fogod fizetni az átképzésüket, hanem kollektíve mindenki, de jó is lesz.

Van az a mondás, hogy jobb félni mint megijedni, te most azt mondod, hogy jobb megijedni mint félni.

2017. dec. 12. 13:37
 19/22 anonim ***** válasza:
82%
Az az igasság aki olyan buta hogy egy álltalános iskolát nem tud elvégezni rendesen szerintetek tovább fog tanulni? Miért jó erőszakkal ott tartani valakit 18 -éves koráig? Csak visszaveti a többieket és idegbeteggé teszi a tanárokat. 16 -évesen már másodikosnak kell lenni egy középsuliba. A debilek meg már harmadjára járják a hetediket és még volna két éve hátra. Ezeket a teljesen buta gyerekeket már azért szokták egy két bukás után kettessel átengedni hogy szabaduljanak már végre tőlük. Apám dolgozott tornaterembe már nyugdíjas, volt pár tulkoros az iskolába. Úgy könyörgött a tanároknak engedjék már kijárni a nyolcat ezeknek a gyerekeknek hogy ne kelljen már bajlódnia velük.
2017. dec. 12. 13:54
 20/22 anonim ***** válasza:
88%

"Aki nem akar, az úgysem fog tanulni."

Na ez egy nagy hülyeség. Én még nem hallottam olyat, hogy egy fiatal azt válaszolta volna egy kérdésre, hogy "Akarsz-e iskolába menni?", hogy igen. Persze, hogy nem akar, még a jó tanulók sem akarnak iskolába járni, de tudatosítani kell, hogy kötelező és kész.

Sőt azzal is számolni kell, hogy elég sok az olyan fiatal, akiknek csak később jön meg az eszük, kb 17-20 éves korukra. Ezeket korán kitéve az iskolából, még azt a lehetőséget is elvesszük tőlük, hogy később bepótolják a mulasztásukat.

Aki kikerül az iskolából, abból 100%, hogy nem lesz semmi, egy adófizetők által eltartott segélyezett lesz belőle, de ha benntartjuk, akkor legalább az esélye megmarad, hogy érvényesülni fog valahogy.

+ még egy indok: Tv-ben hallottam: Mondjon egy "-ia" végű országot! - Ázsia!--- :D Gratulálok! Na ezért kell iskolába járni, hogy ne sültbunkókkal legyen tele az ország.

2017. dec. 12. 14:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!