Van-é értelme egyáltalán szavazni : Pro & Kontra?
Pro : - Egy kellemes hétvégét vágsz haza vele. Fárasztó az út, esőben, szélben, ráadásul kellemetlen is a hely
- Egy fecske úgysem csinál nyarat
- Az otthon maradással kifejezhetnéd tiltakozásod az A-Z-ig politikai korrupció ellen
Kontra : - Legalizálod a választást a szavazatoddal. Csak úgy tud győzni egy párt, ha meglesz az elegendő választó és te kiteszed a létszámot.
Melyik a jó válsztás?
Nálam 2 percre van a szavazófülke, tehát ez nem okoz problémát.
- Egy fecske valóban nem csinál nyarat, de sok fecske már igen.
- Nem fejezed ki tiltakozásod, mert senkit nem érdekel h otthon maradtál, plusz a fidesznek kedvezel, ha kevesen szavaznak, tehát önkéntelenül is rájuk szavazol. Ergó támogatod a korrupciót
Azt csinálsz amit akarsz, én abba a 15 percbe nem halok bele, hogy szavazzak.
Fidesz nekem megér annyit hogy 15 percet rászánják
nem tudom nekem 5 percbe telik az egész procedúra. Én inkább szavazok már csak azért is ha az a jelölt nyer akivel én abszolút nem értek egyet legalább nyugodt szívvel mondhatom hogy én mindent megtettem.
Amúgy egy szavazat is számíthat
Az dönt aki elmegy szavazni, aki otthon marad az csak azt mutatja, hogy nem érdekli annyira a dolog.
1 érvényes szavazattal is lehet választásokat nyerni, szóval nincs senkinek se szüksége a te szavazatodra. Nélküled is bekerülnek emberek a parlamentbe, a szavazatoddal viszont eldönthetnéd, hogy ki legyen az aki odakerül.
Az otthonmaradás ebben az esetben nem lázadás, a Fidesz profitál leginkább belőle. A "tartózkodók" körében messze nem olyan népszerű a Fidesz mint a biztos pártválasztókéban, ha így jobban érted amit mondok.
A leggyakoribb ellenérv az az hogy úgysem lesz kormányváltás, akkor meg minek, viszont azt is figyelembe kell venni, hogy nem mindegy, meglesz-e a Fidesz 2/3-a, vagy nem.
Aki 5 percet nem tud áldozni az életéből, hogy 4 évente egyszer szavazzon, attól én habozás nélkül elvenném a szavazati jogát. Az ilyen nyafognak durcás ovisként utána, hogy milyen szemét a kormány. El kellett volna menni szavazni és nem a fotelből keménykedni.
Otthonmaradással csak azt éred el, hogy te mint választó nem létezel. Hisz egy választáson az nem számít semmit, aki el sem megy. Ennyi. Az otthonmaradás dedós, szánalmas hozzáállás.
Nekem 3 percre van a szavazó, így annyira nem kimerítő és mivel kb. senki nem szokott lenni, így nagyjából 5 percet vesz el az életemből az egész procedúra.
Én úgy vagyok vele, hogy megyek, mert ha már demokrácia van, akkor élek az állampolgári jogommal, hogy 4 évente egyszer megkérdeznek. Nincs olyan párt, amire jó szívvel szavaznék, de szavazok arra, amelyik talán a legkisebb rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!