Hová menekülnétek?
Ha még gyakoribbak lennének a merényletek?
Lehetne valahol menekültstátuszt kérni az EU-n kívül már most? Arra hivatkozva, hogy nem érezzük biztonságban magunkat, mert az EU beengedett papírok nélkül, ellenőrizetlenül kétmillió embert abba a szabad átjárhatóságú területre, ahol élünk. Ezekről az emberekről nem tudjuk kicsodák, titkolták a személyazonosságukat, csak az biztos, hogy vannak olyanok közöttük, akik merényleteket követtek el. Joggal félhetünk a többitől is, hiszen mindig egységesen cselekszenek, ahogy a papírjaikat is egységesen tüntették el, hiszen csak így rejtőzhetnek el köztük olyanok, akik már szerepelnek a terror miatt elítéltek között.
Én bevallom, félek ezektől. És a Charlie Hebdo elleni merénylet óta - ami még nem volt olyan, mintha engem is érinthetne - ez a félelmetes megfoghatatlan valami egyre jobban a közelembe jön, láthatatlanul itt jön-megy köztünk, csak most épp nincs olyan kedve, hogy ártson. Szóval tényleg gondolkodom, hogyha tovább durvulna a helyzet, merre lehetne indulni.
K.r.va nagy troll vagy :DDD
A Charlie Hebdo merénylet óta most jutott eszedbe a félelmedet kiírni?
Oké, elhiszem.
Nem vagyok troll. Éppen sétáltam ma az adventi vásárban és azt néztem, hogy a térre simán ráhajthatna egy teherautó, nincs semmivel sem védve, és már láttam is képzeletemben, hogy hogyan néznének ki a teherautó alá begyűrt kis faházikók, szétszórt szép kis ajándékok, elgondolkodtam azon, hogy a kárt vajon ki térítené meg az árusoknak, ha túlélnék az esetet. Aztán arra gondoltam, hogy ez így nagyon nem jó, hogy ilyen megfordul a fejemben. Ugye fel is hívták a figyelmet, hogy az adventi vásárok kiemelt célpontjai lehetnek a terrortámadásoknak.
Nyugi nálunk ennek nem volna értelme. A terrorizmus lényege hogy félelmet keltsen a világban egyfajta üzenet a lakosság felé.
Most hogy ez sikeres legyen olyan helyen kell csinálni amit mindenki ismer. Nos magyarországot annyira ismerik hogy amikor Dániában dolgoztam az ottani munkatársaimnak telefonon kellett rákeresniük hogy megtudják hol is található
lakatlan szigetre?
amúgy nem hinném, hogy ezen indokok miatt bárhol is megkapnád a menekültstátuszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!