Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon már nem érdemes...

Magyarországon már nem érdemes egyetemre menni, mert egy szakmunkás többet keres már mint egy diplomás?

Figyelt kérdés

Ha csak nem akar valaki a jövőben külföldre menni, akkor egyszerűen nem éri meg már semmiből diplomát szerezni Magyarországon? Szimplán azért mert manapság már egy szakmunkás, anyagilag simán becsicskítja a diplomások 90%-át, és nincsenek is olyan nagy igények egy szakmunkástól, mert a jobbak azok már kimentek, és nincs választék. Verseny van a szakmunkás munkaerőért. Míg a sok diplomással ugye köztudottan dunát lehet rekeszteni.

Ti is így látjátok, hogy Magyarországon már jobb egy szakmunkásnak lenni, mint diplomásnak?

2017. dec. 5. 19:13
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
57%

"Ha jönnek az önműködő autók,akkor a kamionozásnak is vége:D"

Odébb van az még. A mai legmodernebb kamionnal járok, túl sok a vakriasztás, kis hó esik, a szenzor elkoszolódik és vége.

Sőt, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a múlt héten vettem egy új autót, amely már rendelkezik félig - meddig önvezető funkcióval is. És mégis azt mondom: odébb van még. Ideális körülmények között működik csak.

Amúgy jöjjön, bár nem pártolom az ilyen fokú elgépiesedést, nem akarok kamionos maradni örökké. Ha valamit nem tudsz megakadályozni, állj az élére: majd veszek egy olyan automata kamiont, és az nekem fog dolgozni.

2017. dec. 5. 20:30
 12/37 anonim ***** válasza:
95%

De, érdemes.

Egy diplomás mérnök,közgazdász még mindig jobban keres, mint egy szaki.

Nem beszélve arról,hogy ezek a diplomásoknak nem lesz kikopott térde, fájó háta 40 évesen.

2017. dec. 5. 20:49
 13/37 anonim ***** válasza:
81%

Mindegy, hogy diploma, vagy szaki...

Csak légy okos, ügyes, becsületes...Ja, és szeresd nagyon a munkád, hivatásod, mesterséged, amit végül is választasz! Akkor minden ok!

2017. dec. 5. 20:50
 14/37 anonim ***** válasza:
12%
De mi itt a probléma? Diplomával is be lehet állni szakmunkásnak. Nem tiltja semmilyen törvény.
2017. dec. 5. 20:52
 15/37 A kérdező kommentje:
Annyi igazság van benne, hogy a legtöbb jól kereső szakmunkás, az egészségkárosító. Tehát valamilyen szinten az egészségüket adják el pénzért, és valóban 40 évesen már nem lesznek a legjobb állapotban. "Itt fáj, ott fáj" lesz. De azért egy kezdő diplomás bérekhez képest viszont marha sokat keresnek.
2017. dec. 5. 20:56
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

"De azért egy kezdő diplomás bérekhez képest viszont marha sokat keresnek."

Ez így van.

Amikor általános iskolás osztálytalálkozón voltam először, én, mint kezdő diplomás csóró voltam a szakikhoz képest.

De, az utána levő osztálytalálkozón ez megfordult.Én voltam az, akinek több mindene volt, többet megengedhetett.

A szakmunkás nem tud karriert építeni, nem tud úgy mond "feljebb lépni", fejlődni.

Egy kezdődiplomás nem keres sokat, de később ez megváltozik, sokukból vezető lesz.

2017. dec. 5. 21:07
 17/37 anonim ***** válasza:
20%

Kell főleg amennyi építkezés van mostanság. kettő darab festőt hívtunk egy munkát kb 3 hétig tartott 700 ezerért csináltak meg. Ebben benne volt négy szoba meg hozzá ablakok lefestése. Igen el kellett pakolni meg idő egész nap dolgoztak de 3 hét alatt itthon 700 ezret kértek el.

Kb 140 m2 ről beszélünk nem egy palota de nem kicsi

2017. dec. 5. 22:26
 18/37 anonim ***** válasza:
20%
jah nem beszélve azokról akik pl értenek burkoláshoz betonozáshoz. Mostanság kismillió lakás épül és konkrétan egy alkalmazott kőművest aki nem vállalkozó 300 ezerért keresnek itthon. Na most ha ez az illető vállalkozó lesz akkor durván 800 ezret elrak manapság. Rengeteg szakember kiment külföldre viszont akik vannak azok nagyon meggazdagodtak terepjáróval jön a festő meg ilyenek.
2017. dec. 5. 22:29
 19/37 anonim ***** válasza:
17%

A robotokhoz csak annyit, hogy majd jön a T-1000 meg a TX meg R2-D2 és burkol meg rakja a falat meg hasonlók. Ti azt hiszitek hogy a mesterséges intelligencia a diplomásokat nem szorítja majd ki a piacról? Mi szükség lesz a mérnökre ha az OKJ-s rendszergazda csak meg ad 3 adatot és szuper robot legyártja egy ház tervét 6 perc alatt? Vagy az orvosra ha a gép ismeri az összes betegség minden tünetét, az ápolónak meg csak mondania hogy ide álljon ide nézzen a gép meg megmondja mi a baj, aztán meg meg is műti a pácienst?

Amúgy elég szép fogalomzavar van itt néhányaknál:

szakmunka-legalább középfokú végzettséget igénylő munka

A kőműves nem szakmunkás hanem segédmunkás

2017. dec. 5. 22:47
 20/37 anonim ***** válasza:
40%

"robotok fogják rakni a falakat, azok fognak burkolni"

Te rohadtul el vagy tévedve, ez kb vagy 100 év.

A kamionozást is egy rossz példa, mert az, hogy ezerszer ellenőrzött körülmények között tud 40 km-t menni, az semmi.

Mire ez valóban ki lesz építve és életszerű lesz, elfog telni vagy 30 év.

Kérdésre válaszolva, totál baromságot írsz.

Keresett diplomás nagyon is jól keres.

2017. dec. 5. 23:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!