A mostani Fidesz világban, az utóbbi években egy szakmunkás már jobban keres mint egy átlag diplomás?
A diplomák 80%-a értelmetlen, értéktelen lexikális tudást ad, amit alig lehet felhasználni a való életben, és még a hasznos lexikális tudást sem fizetik meg. (Lásd. orvosok fizetése, egy rezidens 130 ezer nettót kap)
Ezzel szemben a Fideszi Magyarországban a szakmunkások bére növekedett meg horrorisztikusan, szerintem már sokkal többet keresnek mint a diplomások. Egy kezdő szakács fél millió forinttól kezdődik, egy kőműves is, egy villanyszerelő is, egy gázszerelőről már nem is beszélek mert az többet keres mint fél milla.
Pálfordulás volt? Hirtelen a sok túlképzett diplomás lett anyagilag elnyomva, és a szakmunkások a magyar társadalom mostani középosztálya?
(Persze diplomások között is sokan jól keresnek, például az informatikusok, de az csak egy szűk réteg a diplomások hatalmas rétegében)
Már maga a példa rossz, hiszen valójában nem a diplomát állítod szemben egy szakmunkással, hanem az állami béreket a versenypiacéval.
Ezen felül érdekesebb összehasonlítás lenne egy vállalaton belüli összehasonlítás. Vagy hasonlítsuk össze a villanyszerelőt egy ügyvéddel, mert ők is saját vállalkozásba fognak.
"Egy kezdő szakács fél millió forinttól kezdődik, egy kőműves is, egy villanyszerelő is, egy gázszerelőről már nem is beszélek mert az többet keres mint fél milla."
Melyik országba? Értem én a poént de ne legyünk már retardáltak
"Egy kezdő szakács fél millió forinttól kezdődik, egy kőműves is, egy villanyszerelő is, egy gázszerelőről már nem is beszélek mert az többet keres mint fél milla."
Jereváni rádió adását hallgatjuk.
A valóság úgy ennek a harmada-negyede. A szakácsok fizetése nevetésegesen alacsony ha nem ötcsillagos szállodában meg Michelin csillagos étteremben dolgoznak egy átlag vidéki szakácsnak kiszúrják a szemét 120-130 nettóval, van egy szakács haverom, aki elment pizzafutárnak, mert még azt is jobban megfizetik, ott megkeres a borravalóval együtt 160 körül egy hónapban is szakácsként kapott 125-t.
Nem.
Az egész kereslet-kínálat alapján működik.A kormány maximum a minimálbért változtathatja.
Egy diplomás sokkal jobban keres alkalmazottként, mint egy szakmunkás.Viszont, a szakmunkás könnyebben válik vállalkozóvá és onnantól akár ő is kereshet többet.
"egy gázszerelőről már nem is beszélek mert az többet keres mint fél milla."
Hol élsz te? Itt Magyarországon egy gázszerelő 120 milliárdot keres évente.
A mostani Fidesz világban ??
ne haragudj de én nem tudok az univerzumok, és a párhuzamos világok között utazni.. (gondolom te nem e földön élsz )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!