Mi a véleményed a Budapest Belgrád vasútvonal felújításának tervéről?
"Szerintem mértéktelen pazarlás, persze az adófizetők pénzéből."
Ja, a kínai adófizetőkéből.
"A kelebiai vonalon max az elővárosi részen lenne értelme két vágányt csinálni, hogy fél óránként járhassanak Délegyházáig a személyvonatok. Meg összekaparni annyira a pályát, hogy a szeptember előtti menetrend tartható legyen."
Az ugye megvan, hogy a finanszírozókat rohadtul hidegen hagyja, hogy özv. Kovács Marika néni mikor és milyen utazási idővel tud eljutni belföldön A-ból B-be?
"#4: Ja, szerintem is a személyszállításra frekventáltan használt vasútvonalat kéne telibebaszni tehervonatokkal. Ez nagyon jó ötlet. Bizonyára örülnének az utasok, ha 5 percenként menne el egy kilométer hosszú szerelvény és okozna súlyos fennakadásokat a menetrendben."
Csak halkan kérdem, szerinted ma Hegyeshalom meg Záhony irányában mekkora fennakadásokat okoznak a tehervonatok? Főleg úgy, hogy mindkét irányban több személyvonat van mint Szeged felé. Szegedre óránként megy és jön vonat, ezek kívül van napi öt személyvonat Szeged és Kiskunfélegyháza között, ami amúgy is megáll minden bokornál. A 150-es Budapest-Kelebia vonal elővárosi szakasza Kunszentmiklósig ugyanekkora forgalmú, az alatt valóban gyérebb. De egy kétvágányú pályán szerinted nem férne el egy rakat tehervonat a mostani személyvonatok mellett?
Meg még valami, a tehervonatok gyakran éjszaka járnak épp azért, mert olyan kor több a szabad hely a vonalon.
"Ja, a kínai adófizetőkéből. " A hitel fogalmával azért legyünk tisztában légyszi.
Egyébként meg pont ez az, hogy nem lenne tele máshol sem tehervonatokkal a pálya, mert előreláthatóan nem lesz annyi tehervonat, mint amiről a kormány beszél. Meg ha lenne is, akkor se jelentene ez 750 milliárdnyi megtérülést.
Újabb felesleges beruházás aminek az egyetlen célja a közpénzek ellopása.
Ugyanilyen "beruházás" (a semmibe) még Paks, a Vizes faxság és a szerencsére visszavont olimpia is.
Csakhogy tisztában legyünk vele mi is történik:
- 750 milliárdba kerül
- erre hitelt veszünk fel aminek "valamiért" titkos a kamata
- a megvalósíthatósági és a megtérülési tanulmányok szintén titkosak. "valamiért" :)
(az egyik gazdasági oldal szerint kb 2000 év lenne a megtérülése)
- a kínai áruk Európába való közvetítése nekünk nem érdekünk, mivel a kínai áruk így kiszorítják az európaiak egy részét, beleértve olyan árukat is amiknek egy részét mi gyártjuk.
Szóval:
1, drága + kamatok
2, nem térül meg
3, minden titkos szóval annyit lopnak amennyit akarnak
+ a leglényegesebb:
Mi a francért építünk MI a kínaiaknak vasutat?
Építsenek ők a saját pénzükből ha annyira kell nekik.
De mint említettem ez igazából tök lényegtelen mert ez megint a lopásról szól. Kis fincsi túlárazott közbeszerzések a kínai és a magyar Mészárosoknak :)
Az alapelv, hogy MINDEN, amit a kormány csinál az rossz, hibás, és csak lopásra jó.
Szuper.
Az ellenzék egyre mélyebbre ássa magát a hiteltenedésbe...
Nincs migránsprobléma, noncs Soros terv, nem kell Olimpia, nem kell vasúrbővítés, stb...
Csak csináljátok...
Nem a Fidesz szavazók morzsolódnak, hanem a tiéitek...
#15-ösnek meg 9-esnek: nem a témára reagáltok az a baj. Ezt úgy hívják, hogy szalmabábérvelés. Azt állítod, hogy szerintünk a kormány összes döntése rossz. Ezzel bagatellizálva a konkrét ügyet. Csakhogy itt senki nem mondott olyat, hogy szerinte a kormány intézkedései közül minden kivétel nélkül hibás lenne.
Jössz itt azzal, hogy nekünk az olimpia se volt jó... és? Mi köze ennek a vasúthoz? Semmi!
(Ugyanúgy, ahogy a konzultációnak meg semmi köze a valósághoz úgy egyáltalán, de ez egy teljesen más kérdés, ne keverjük ide.)
15#
Én csak tényeket írtam le.
A korrupció bizony tény, és a túlárazás, valamint a költségek megszaladása is mindennapos. Lásd Vizes faxság. Az konkrétan 6-szor annyiba került mint tervezték.
Ez a vasútvonal is csuklóból 2-szeres szorzóval fog épülni, ezt most megmondom neked. És nem az ifnfláció miatt :)
Ha van az ellenkezőjét bizonyító adatod, kérlek oszd meg velünk.
Ja még valami.
Minden a gazdasághoz valamennyire értő ember látja, hogy ezeknek a beruházásoknak lófax értelme nincs a lopáson kívűl.
"A hitel fogalmával azért legyünk tisztában légyszi. "
Ja, kemény 2,5%-os hitel - némelyik állampapírból nem tudna ilyen olcsón vásárolni a kormány. Persze értem én, hogy a proli gyerekeknek az volt a pénzügyi kultúra oktatás a családban, hogy "Fiam ne vegyééé fel hitelt", de a mostani világgazdasági helyzetben annyira olcsón tud pénzhez jutni az állam, hogy hülye lenne nem elvenni. Ezt az összeget még akkor is kitermelné, ha csak a saját működésére fordítaná a kölcsönt (valószínűleg ez is lesz benne a turpisság) 3-4%-os GDP növekmény mellett - sőt, konkrétan keres rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!