Szerintetek nem kéne mégtöbb budapesti buszvonalat trolibuszvonallá alakítani, illetve olyan városközi utakra, ahol gyakran jár a Volánbusz, de nem indokolt vasútvonal építése, városközi trolikat bevezetni?
Sose értettem a troliellenességet.
Az akkumulátor legyártása környezetszennyező, használat után is az. Nem gazdaságos, nyűg, nagyon sokat kell még fejlődnie.
A hibridbuszokról pedig annyit, hogy most megnézhetjük, hol tartanak... Például a klíma már nem tud működni, de kicsi ablakkal gyártják őket. 40+ fok az utastérben lényegében azért, mert hibrid.
Azonban elektromos áramot tudunk relatíve környezetbarát módon termelni, csak a drótot kell kihúzni, a járműbe elég akkora akku, hogy üzemzavar esetén kerülni tudjon.
A troli maga halk, jól gyorsul és lassul.
Esetleg még a gyorstöltésű elektromos buszok, de ott is nyűg szerintem a speciális akkumulátor.
Hogyha 15 év múlva lesz megbízható elektromos busz relatíve környezetbarát akkumulátorral, én még úgy is azt mondanám, megéri a trolibuszhálózatot fejleszteni. Ebben az esetben 20-25 év múlva kezdenének itthon is terjedni az akkus buszok, lehetne ott kezdeni, ahol nem troli van.
Hogy ~80 éves maradvány?
A vasút majdnem 200 éves. Zárjuk be?
Vasútvonal meg valóban nem kell mindenhova, nyűg fenntartani...
Van, ahol egyszerűen a települések nem elég nagyok hozzá. Egy Bzmot egység-méretű vonatnak nincs értelme. Akkor inkább legyen busz!!!
Amúgy nem tudom, nagy távolságon megéri-e a troli. Lehet, hogy oda nagyobb nyűg kifeszíteni a felsővezetéket, ott fenntartani....
Nyilván kisebb akku elég 1 km megtételéhez...
A hibrid buszokkal meg hagyjanak békén, amíg ennyire kifejletlen...
Jaj a drótok....
Szerintem kevésbé környezetszennyező, mint a sok akkumulátor.
A látványa meg... nem is látszik.
Ennyi erővel szüntessük meg az összes vasútvonalat, villamosvonalat... Sőt, az áramszolgáltatást is, mert jaj a drót látványa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!