A Püspökladány-Debrecen vasútvonal szakasz miért fog lyen sok időt igénybe venni?
A munkálatok azt mondták,hogy jövő év elején kezdòdnek és 2020-ra fejeződik be.
Ez sok időnek számít ugyanis a Szolnok-Püspökladány szakasz 2012-ben kezdödött év elején és őszre kész az egész,mert 2015 a befejezési határidő.A szolnok-Püspökladány szakasz közel 80 km hosszú és három és fél év alatt végeznek vele,a Püspökladány -Debrecen szakasz csak 44 km hosszú és annak meg öt és félévet adnak? 2015 év elejétòl 2020 őszig. Hogy van most ez,hogy az utóbbi rövidebb és több évet adnak neki?
Simán lehetne 2015-2017. Ugyanis két állomásköz nyiltvágánya felújítása nagyon hamar megy.
De miért két állomásköz?
- Püspökladány - Kaba
- Kaba - Hajdúszoboszló
- Hajdúszoboszló - Ebes
- Ebes - Debrecen
Ez szerintem négy. Ráaádásul azt se felejtsd el, hogy Kabán és Hajdúszoboszlón viszonylag jelentős teherforgalom is van, ami miatt nem lehet "csak úgy", hónapokra felbontani a fél állomást.
Szerintem azért, mert ezzel egy időben elkezdik kiépíteni a Debrecenben az intermodális központot. Ez tényleg nem kis munka lesz....
Nem is kell Amerikáig menni, hasonló intermodális központok vannak szerte Európában is, bár ez egy csöppet tényleg túlméretezettnek tűnik.
De pl. Erfurtban az állomás (a vasúti vágányok) az "emeleten" vannak, alatta villamosmegálló, pláza, éttermek, autóbuszok meg még ki tudja mi, sajnos fáradt voltam és nem jártam be töviről-hegyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!